За мен това беше очаквано, тъй като в момента в

...
За мен това беше очаквано, тъй като в момента в
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Преди години БСП беше „сложна и голяма“, сега е „проста и малка“

„ За мен това беше предстоящо, защото сега в Българска социалистическа партия не се толерира всякакво друго мнение. И за жалост, Българска социалистическа партия през днешния ден не е това, което беше преди доста години. Когато партията – по определение на един социолог – беше „ комплицирана и огромна “. Тя стана елементарна като конструкция, и дребна. “

Така някогашният министър-председател на България и някогашен водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев разяснява за какво не е включен в листата на партията за Европейски парламент.
Казвам го с огромна болежка като член на Българска социалистическа партия. Има голямо очакване измежду лявоцентристките гласоподаватели, да се предложи действителна опция на това, което виждаме - в „ сглобката “ и във всички тези извършения, на които сме очевидци през последните години. А тя не се предлага. Защото Българска социалистическа партия, за жалост, просто беше хвърлена да се състезава с националистически, консервативни и традиционалистки партии на техен терен. И аз от години го приказвам, по тази причина е разумно да не съм претендент от тази Българска социалистическа партия, на Нинова.
Неслучайно беше фиктивен и един неуместен термин – „ консервативна левица “, уточни той.

„ Това отблъсква маса хора, които търсят рационална, виновна, национална лявоцентристка опция. Която е социалдемократическа по своето създание. Днес такава на политическия терен въобще не се следи “, уверен е Станишев.

Той отхвърли опцията да се кандидатира още веднъж за ръководител на Българска социалистическа партия.

 
За мен самият опит с директния избор на партиен водач се оказа много несполучлив. Неслучайно, огромните социалдемократически партии в Европа не ползват този механизъм, тъй като са уверени, че водачът на партията би трябвало да бъде избиран от съзнателен политически орган, какъвто да вземем за пример е Конгресът.
Относно изборите за Европейски парламент и за действието на Европейския съюз като цяло, Сергей Станишев показа, че има повече рецензии, в сравнение с тези, които се прогласяват за антиевропейци.

 
Много добре знам по какъв начин се случват от вътрешната страна нещата, знам дефектите на действието на Евросъюза... Европейски Съюз не е една страна, както Съединени американски щати, Русия, Китай, които могат да активизират запас, политическа воля, и да реализират резултати. Ние сме 27 страни. И всяко решение се взема доста мъчно, тъй като всеки споделя „ аз не правя отстъпка суверенитет “.
Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР