Айнтрахт (Франкфурт) сътвори най-голямата сензация в 1/4-финалите на Лига Европа,

...
Айнтрахт (Франкфурт) сътвори най-голямата сензация в 1/4-финалите на Лига Европа,
Коментари Харесай

"Айнтрахт" се върна в 70-те насред "Камп Ноу"

" Айнтрахт " (Франкфурт) сътвори най-голямата сензация в 1/4-финалите на Лига Европа, изхвърляйки от шампионата любимеца за второто най-ценно отличие в континенталния футбол " Барселона ". При това немският отбор извърши подвига си посред " Камп Ноу " в каталунската столица, извоювайки триумф с 3:2 като посетител след 1:1 вкъщи седмица по-рано.

" Орлите " на процедура предрешиха крайния излаз с два гола още преди почивката - на Филип Костич в 4-тата мин. от дузпа и на Рафаел Боре с приказен шут от 25 м в 36-ата. През второто полувреме Костич направи резултата 3:0 в 67-ата мин. и дефинитивно обезкуражи " блаугранас ", които съумяха да се разпишат чак отвън постоянното време. В дадените от съдията 11 спомагателни минути вкараха Серхио Бускетс и Мемфис Депай от дузпа, незабавно след която прозвуча последният сигнал.

" Като цяло не играхме добре, не действахме вярно в офанзива. В евротурнирите се заплаща скъпо за позволените неточности. Сега ще се съсредоточим върху представянето си в Ла Лига ", разяснява сбито разочарованият треньор на " Барса " Шави Ернандес.

Триумфът на " Айнтрахт " възроди спомените за славното минало на клуба през втората половина на предишния век. През 1960 година отборът играе край за КЕШ, който губи с 3:7 от хегемона " Реал " (Мадрид). През 1976 година стига до 1/2-финал за КНК, в който отстъпва в два мача против " Уест Хем Юнайтед ". А през 1980 година печели Купата на УЕФА след триумф в два мача на финала против " Борусия " (Мьонхенгладбах).

По подигравка на ориста в този момент във Франкфурт в допълнение ще си напомнят 70-те, защото противник на тима на 1/2-финалите в Лига Европа ще бъде... " Уест Хем ". Лондончани разгромиха " Олимпик " (Лион) с 3:0 на реванша във Франция и след 1:1 в Англия не престават напред към първия си европейски 1/2-финал след 1999 година, когато завоюваха шампионата " Интертото ".

" Огромни поздравления и за футболистите, и за почитателите ни. Всеки, който беше тук през днешния ден, в никакъв случай няма да не помни довечера. Това е един от тези вълшебни моменти във футбола, които не могат да се купят с никакви пари ", показа разчувстваният треньор на " Айнтрахт " Оливер Гласнер.

В другия 1/2-финал ще се срещнат немският Република България (Лайпциг) и шотландският " Рейнджърс ".

 

1/4-ФИНАЛИ В ЛИГА ЕВРОПА 2021/2022

" Рейнджърс " -  " Брага " 3:1 (след прод., 2:1 в ред. вр.) (Тавърниър 2, 44-д, Руф 101; Кармо 83) / 0:1 в първия мач

" Олимпик " (Лион) -  " Уест Хем " 0:3  (Доусън 38, Райс 44, Боуен 48) / 1:1

" Барселона " -  " Айнтрахт " (Франкфурт) 2:3  (Бускетс 90+1, Депай 90+11-д; Костич 4-д, 67, Боре 36) / 1:1

" Аталанта " - РБ (Лайпциг) 0:2  (Нкунку 18, 87-д) / 1:1

 

1/2-ФИНАЛИ

Република България (Лайпциг) - " Рейнджърс " 28.IV / 5.V

" Уест Хем " - " Айнтрахт " (Франкфурт) 28.IV / 5.V

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР