Атаките наложиха спиране на външното електрозахранване на най-голямата европейска атомна

...
Атаките наложиха спиране на външното електрозахранване на най-голямата европейска атомна
Коментари Харесай

Тревога в ООН заради спряното електрозахранване на АЕЦ „Запорожие”

Атаките постановиха прекъсване на външното електрозахранване на най-голямата европейска атомна електроцентрала. „ Това не може да продължава “, цитира Военновъздушни сили думите на генералния шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси пред управителния съвет на нуклеарната наздорна конструкция на Организация на обединените нации.

Руският ракетен обстрел нападна най-вече енергийни обекти от Харков и Киев на север до Одеса на юг, Ивано-Франковск на запад и Житомир на северозапад. Това е смъртоносно продължение на съветската тактика да сковава страната, само че с настъпването на пролетта тази политика явно се проваля, разяснява Военновъздушни сили.

Електрозахранването в доста градове беше прекратено, само че бързо се възвръща. Най-голямата украинска частна енергийна компания DTek разгласи, че тази заран са развалени три от нейните топлоелектрически централи и упрекна Русия, че е атакувала обектите ѝ 29 пъти от септември насам, провеждайки " енергиен гнет ".

Ракетният удар, почнал в първите часове на днешния ден, за първи път от 16 февруари е ориентиран към гражданска инфраструктура. Украинската войска споделя, че...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР