Южна Африка приветства разпореждането на Международния съд към Израел да

...
Южна Африка приветства разпореждането на Международния съд към Израел да
Коментари Харесай

Южна Африка одобри решението на Международния съд към Израел

Южна Африка приветства разпореждането на Международния съд към Израел да спре офанзивата си в град Рафах в Газа и прикани страните членки на Организация на обединените нации да го поддържат.

" Смятам, че това е доста по-силен, от позиция на формулировката, набор от краткотрайни ограничения, доста явен апел за преустановяване ", съобщи външният министър Наледи Пандор пред публичната телевизия SABC.

Южна Африка заведе дело в Международния съд, в което се твърди, че израелската военна интервенция в Газа, стартирана в отговор на нападението против Израел на 7 октомври от бойци на Хамас, съставлява " геноцид ".

Съдът преглежда това дело, само че в това време е въвел " предварителни ограничения ", с които подрежда на Израел да направи всичко допустимо, с цел да предотврати актове на геноцид по време на акцията си против Хамас.

Въпреки това Израел продължи интервенцията си, по-специално като атакува популации с бежанци град Рафах, и Южна Африка изиска в петък да се произнесе по спомагателни краткотрайни разпоредби.

Пандор съобщи, че Южна Африка е " в действителност удовлетворена ", че съдът се е вслушал в нейния апел, и съобщи, че нейният случай " става все по-силен с всеки минал ден, че се прави геноцид ".

Тя обаче предизвести, че Израел надали ще се съобрази със заповедта, като съобщи, че е време членовете на Организация на обединените нации и Съветът за сигурност да се засилват и да наложат спазването на интернационалното право.

" Израел е безнаказан от толкоз дълго време, че не се интересува какво споделя международната общественост ", сподели тя.

" Затова считам, че отговорността е на нас, страните членки на Организация на обединените нации, и най-много на Съвета за сигурност ", сподели тя.

" Ясно е, че всички ние се опасяваме. Всички виждаме по какъв начин се разпростира ужасът и би трябвало да се направи нещо и не можем да разчитаме единствено на тези, които са реализатори на това продължаващо нахлуване, да бъдат тези, които ще го спрат. "
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР