Телата на още трима израелски заложници са извадени от Газа,

...
Телата на още трима израелски заложници са извадени от Газа,
Коментари Харесай

Откриха телата на още три жертви в Ивицата Газа

Телата на още трима израелски заложници са извадени от Газа, оповестиха израелските отбранителни сили (IDF), съобщи BBC. Те са на Ханан Яблонка, Мишел Низенбаум и Орион Ернандес, се споделя в изказването. IDF заяви още, че телата на мъжете са били извадени от северния град Джабалия през нощта в взаимна интервенция с израелското вътрешно разузнаване. Това се случва една седмица, откакто телата на други трима заложници бяха открити в Газа.

Убитите бяха измежду 252-ма души, които бяха пленени, когато въоръжени бойци на Хамас нападнаха Израел на 7 октомври, убивайки към 1200 души. Около 130 към момента са арестувани в Газа, споделя Израел. Ханан Яблонка, 42, и Орион Ернандес, 32, бяха убити, откакто избягаха от мястото на музикалния фестивал Nova, което беше нападнато от въоръжени мъже. Повече от 360 най-вече младежи бяха убити на фестивала. 59-годишният Мишел Низенбаум беше чут за финален път на път да вземе четиригодишната си внучка, която беше с татко си във военна база на границата с Газа.
Орион Ернандес беше гадже на Шани Лук, чието тяло беше измежду трите открити предходната седмица.
Израелският министър председател Бенямин Нетаняху разгласява на X: „ Имаме народен и честен дълг да създадем всичко допустимо, с цел да върнем нашите заложници – живи и умряли – и това е, което вършим. “
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР