Украинските власти са задържали 41 мъже в наборна възраст, укрити

...
Украинските власти са задържали 41 мъже в наборна възраст, укрити
Коментари Харесай

Опит за бягство: Украинските власти задържаха 41 мъже в наборна възраст в камион със зърно

Украинските управляващи са задържали 41 мъже в наборна възраст, укрити в камион със зърно, който пътувал към югозападната граница на Украйна с Румъния и Молдова, съобщи ДПА.

Превозното средство било тествано през нощта покрай село Новосилске, заяви граничната полиция. Населеното място е единствено на няколко километра от границата с двете страни.

Срещу арестуваните мъже са почнали следствени дейности за опит за нелегално секване на границата. Задържаните са от 12 украински области и са на възраст сред 18 и 60 години, което ги прави годни за наборна работа в армията и присъединяване в отблъскването на продължаващото съветско настъпление в Украйна.

Други двама мъже, обвинени в подкрепяне на нелегално прекосяване на граница, също се проверяват.

Според друго известие граничната защита е задържала мъж в Карпатите покрай границата с Румъния. Той се обадил на телефонен номер за незабавни случаи, откакто потърпевш при рухване от стръмна канара.

Мъжът, също в наборна възраст, е от южната Херсонска област.

От началото на войната през февруари 2022 година беше въведен закон за военно състояние и беше подредена готовност. Оттогава мъже в наборна възраст имат право да напущат Украйна единствено при изключителни условия.

Въпреки това всеки ден десетки вършат опити да се отклонят от военна работа, като пресекат границата нелегално.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР