Руски бомбардировач СУ-24 е нарушил шведското въздушно пространство близо до

...
Руски бомбардировач СУ-24 е нарушил шведското въздушно пространство близо до
Коментари Харесай

Руски бомбардировач е нарушил въздушното пространство на Швеция

Руски бомбардировач СУ-24 е нарушил шведското въздушно пространство покрай стратегическия остров Готланд в Балтийско море, съобщи Агенция Франс Прес.

Бомбардировачът е напуснал откакто Швеция е изпратила два изтребителя JAS-39, оповестиха шведските военни.

Това се случва три месеца откакто скандинавската страна стана пълновръстен член на НАТО, прекратявайки двувековния си боен необвързаност.

" На 14 юни съветски изтребител СУ-24 наруши въздушното пространство на Швеция източно от южния завършек на остров Готланд. Шведското командване на въздушните боеве предизвести съветския аероплан с устно позвъняване. Когато това не беше чуто и самолетът не се отклони от маршрута си, той беше отхвърлен от шведското въздушно пространство от два JAS-39 Gripens ", се споделя в известието на военните.

Нарушението е било " малко ".

" Действията на Русия са неприемливи и демонстрират липса на почитание към нашата териториална целокупност ", съобщи ръководителят на шведските военновъздушни сили Йонас Викман.

Готланд се намира на по-малко от 350 км от съветския ексклав Калининград.

Според шведската военна теория този, който управлява Готланд, е в положение да управлява необятно придвижването на въздушните и морските сили в Балтийско море.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР