Асоциацията на европейските журналисти излезе с остра позиция по повод

...
Асоциацията на европейските журналисти излезе с остра позиция по повод
Коментари Харесай

АЕЖ излезе с позиция за Борисов и мисирките

Асоциацията на европейските публицисти излезе с остра позиция във връзка вчерашния коментар на премиера Бойко Борисов към отразяващите го кореспонденти, които съпостави с мисирки.
От АЕЖ акцентират, че в полза на обществото е да има почтени и самостоятелни публицисти, а не хора със смачкано самочувствие, пригласящи на ръководещите.
Асоциацията поздравява сътрудниците, които неотложно показаха несъгласието си с неприемливото и обидно отношение на министър-председателя Бойко Борисов. Във вторник министър председателят за следващ път си разреши да се държи неуважително към публицисти, които изпълняваха отговорностите си – да му задават въпроси, за да осведомят аудиторията по тематики от неоспорим публичен интерес, се споделя в позицията.
Държим да подчертаем, че ползата на публицистите в този случай е изцяло законен – министър председателят се намира на работа и въпросите, които му се задават, са напълно настоятелен. Тъй като става дума за строго служебни връзки, по никакъв метод това не е нахлуване в персонално пространство и буди неразбиране реакцията на Борисов, включваща просташки език и засегнатост, която с изключение на всичко друго е учредена и на пола на множеството присъстващи – употребяваното нарицателно е на животно от женски пол, акцентират от АЕЖ.
На този декор, направи усещане отговорът на част от присъстващите, които не подминаха думите на Борисов и го принудиха да признае грешката си. В същото време представителка на уеб страницата " ПИК ", прочут с поддръжката си за мощните на деня и пренебрегването на етични правила и стандарти, се опита да омаловажи думите на премиера и да го отбрани. В следващ коментар Ива Николова написа, че Борисов " надали подозира какъв брой е прав " и че незабавно се намерили докачени поради " мисирките ", пишат от организацията.
От АЕЖ са безапелационни, че " сходно отношение разрушава престижа на специалността публицист и постоянно ще среща нашия отпор ".
За смела публицистика е нужна както поддръжката на обществото, по този начин и взаимност в гилдията. Тези дни видяхме образец за такава взаимност във Англия, където публицистите всеобщо бойкотираха държавното управление, откакто кабинетът на Борис Джонсън ограничи достъпа на сериозни медии, припомнят от асоциацията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР