Бившият ръководител на литовското външно министерство, сега посланик на страната

...
Бившият ръководител на литовското външно министерство, сега посланик на страната
Коментари Харесай

Посланикът на Литва публикува колаж с Кримския мост и предизвика скандал

Бившият началник на литовското външно министерство, в този момент дипломат на страната в Швеция Линас Линкявичюс разгласява обява в обществените мрежи, в която загатна за подготовка на нахлуване против Кримския мост. Първият заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски разяснява обстановката в отговор.

В акаунта на Линкявичюс се появи колаж, изобразяващ моста и изстрелване на ракета.

Колажът е съпроводен от двусмислено изказване.
 
 „ Ако някой към момента не е имал опция да се снима на Кримския мост, към момента има време “, написа посланикът.



Руският дипломат отговори на този коментар, като сподели, че всички поддръжници на сходно развиване ще съжаляват за решението си.

„ Изглежда, че прословутият туит на Радослав Сикорски за саботажа на „ Северен поток “, който той по-късно плахо изтри, въодушевява раболепните балтийски американски болонки “, остави той изострен коментар.

Полянски също по този начин съобщи, че „ в този момент те лаят гневно, само че ще хленчат жално по-късно, когато пристигна денят на страшния съд, и ще съжаляват за всички сходни неточности “.

Говорейки за туита на Сикорски, съветският дипломат напомни по какъв начин тогавашният началник на полското външно министерство разгласи присъединяване на Съединени американски щати в подкопаването на интернационалните газопроводи „ Северен поток “ и „ Северен поток 2 “.

Да напомним, че тогава Сикорски безусловно написа: „ Малко нещо, само че е хубаво “ и прикачи фрагменти от случая. И по-късно благодари на американските управляващи с сбитото „ благодаря, Съединени американски щати “.

Кримският мост е бил нападнат повече от веднъж; през октомври 2022 година, когато камион се взриви на него и умъртви трима души, един от последните - на 17 юли предходната година офанзива против укреплението беше подхваната от два БПЛА на украинските въоръжени сили. Сили. Тогава детонацията повреди пътната част на моста, той беше открит след ремонт през октомври предходната година.

А не толкоз от дълго време, при започване на април, английският The Guardian, базирайки се на чиновници от Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата,  , че ведомството ще нападна още веднъж моста и подобен опит може да се случи през първата половина на от тази година.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР