Аржентина и Франция изиграха феноменален финал на световното в Катар,

...
Аржентина и Франция изиграха феноменален финал на световното в Катар,
Коментари Харесай

Аржентина е новият световен шампион!

Аржентина и Франция изиграха свръхестествен край на международното в Катар, извоюван от южноамериканците след 2:2 в постоянното време, 3:3 след продължения и 4:2 при дузпите.

Така Лионел Меси, който се регистрира с вкарани и от двата типа дузпи - в постоянното време и след края, завоюва единствената купа, която му липсваше в кариерата - международната.

Южноамериканците заслужено поведоха 2:0 още преди почивката, само че " петлите " стигнаха до еднакъв към края на мача.

Лео Меси поведе своите, откакто откри резултата от дузпа в 23-ата минута на финала на шампионата в Катар.

Нарушението бе отсъдено за препъване на Анхел ди Мария във френското наказателно поле от върналия се в отбрана Усман Дембеле.

Голът бе шести за аржентинската десетка на този Мондиал, с което той излиза еднолично преди всичко при реализаторките с 6 попадения. 5 имаше Килиан Мбапе от Франция, само че по-късно той вкара два гола и още веднъж измести аржентинеца, с цел да може пък Лео да го изравни с гол в продълженията - по 7.

Освен това Лео към този момент е рекордьор по брой мачове на международни шампионати с 26 против 25 на досегашния рекордьор Лотар

В 36-ата минута аржентинската десетка измъкна една топка в центъра, стартира бърза офанзива, която през Макалистър вдясно стмна до Анхел ди Мария и крилото направи 2:0.

Едва след третата и четвъртата промяна, осъществени от Дидие Дешан, " петлите " живнаха и съумяха първо да понижат, а по-късно и да изравнят.

В воин се трансформира нормалният обвинен Килиан Мбапе, който първо осъществя дузпа, отсъдена за нарушаване против Кого Муани, а по-късно направи хубаво двойно подаване с Кингсли Коман и от въздуха простреля Мартинес за повторно.

В продълженията играта вървеше при поделено превъзходство, само че но-настойчиви бяха аржентинците, които дочакаха своя момент в 109-ата минута.

Резервата Лаутаро Мартинес бе изведен в наказателното поле отдясно и насочи страховит шут, избавен от вратаря Лорис.

До топката първи стигна Меси, който би във вратата, а към този момент зад голлинията я мазета френски бранител, само че голът беше зачетен.

И когато всички мислеха, че това е всичко, финалът се трансформира в психически трилър - съдията Марчиняк свири втора дузпа за Франция и общо трета, която Мбапе решително осъществя за 3:3.

Така за първи път след Джеф Хърст през 1966 година има хеттрик във край на международно състезание, а въобще за първи път арбитър свири три 11-метрови в решителния мач за купата.

Всички заболели и недоволни от последните дни в двата тима финалисти се оправиха, с цел да играят във финала.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР