Архиепископията на на Римокатолическата църква в американската столица Вашингтон ще

...
Архиепископията на на Римокатолическата църква в американската столица Вашингтон ще
Коментари Харесай

Католическа църква във Вашингтон ще приема дарения в криптовалути

Архиепископията на на Римокатолическата черква в американската столица Вашингтон ще стартира да приема дарения в криптовалута, като част от напъните да разшири своите богослужения, оповестява Cointelegraph.

Крипто платформата Engiven разгласи, че ще улесни даренията за Римокатолическата архиепископия на Вашингтон, окръг Колумбия, и ще поддържа самодейностите за цифрово ръководство на църквата.

Според уеб страницата на архиепископията, средствата ще бъдат употребявани за директна поддръжка на 139 енории в региона на окръг Колумбия, както и за локални стратегии, в това число обезпечаване на храна на нуждаещите се.

„ Римокатолическата архиепископия на Вашингтон, окръг Колумбия, се стреми да употребява технологиите, с цел да ангажира енориашите по нови и вълнуващи способи, като улеснява вярващите да извършват задачата на църквата “, съобщи изпълнителният шеф по развиването на архиепископията Джоузеф Гилмър.

Страницата на Engiven за архиепископията включва опцията за анонимно изпращане на дарения в разнообразни криптовалути. Според платформата средствата, предопределени за обособените енории, получават 100% от чистите доходи от дарения.

През ноември предходната година Engiven даде опция за крипто дарения към над 400 религиозни организации. Едно от даренията, отпуснати през платформата, беше в биткойни на стойност 10 милиона $.

Основателят на Engiven Джеймс Лоурънс съобщи, че нито една религиозна организация, черква или организация с нестопанска цел не може да си разреши да пренебрегне своята онлайн публика, без значение дали става въпрос за донори или за нуждаещи се.

И до момента в който някои епархии в Римокатолическата черква наподобяват отворени за потребление на най-новите технологии, Руската православна черква съобщи през февруари 2021 година, че не възнамерява да приема криптовалута за дарения, нито да основава своя лична цифрова валута.

Руският президент Владимир Путин даже подписа законопроект, който не разрешава заплащания с цифрови активи в страната.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР