Аргановото масло за коса е новото чудо за гладка, здрава

...
Аргановото масло за коса е новото чудо за гладка, здрава
Коментари Харесай

Арганово масло за коса

Аргановото масло за коса е новото знамение за гладка, здрава и цялостна с живот и искра коса. Всъщност аргановото масло е толкоз известно със своите трансформиращи свойства, че от време на време се назовава „ течно злато “.

Извлича се от аргановите дървета в Мароко, и може да се употребява като подхранващо масло за тяло и коса, което се оправя с планина от проблеми с кожата (и нормално се употребява и като олио за готвене). Аргановото масло е положително за вас от вътрешната страна и извън, което прави този хидрататор толкоз значим в света на съставките за хубост.

Аргановото масло е с високо наличие на антиоксиданти, есенциални мастни киселини и витамин Е, оказва помощ за хидратиране и омекотяване на косата. То възвръща еластичността и блясъка на косата, понижава накъдрянето и даже може да успокои сухата коса и сърбящ скалп. Може да го употребявате чисто или да го добавите към други артикули за коса.

Арганово масло за коса

Чудите се какво може да направи арганово масло за косата? Почти всичко, то има способността да се оправи с съвсем всеки проблем.

1. Подхранва косата от вътрешната страна и извън

Вътрешно аргановото масло овлажнява и успокоява, само че извън защищава кичурите и кожата от оксидативно увреждане и, съгласно някои изследвания, може също да обезпечи UV отбрана. Всичко е поради метода, по който е построено аргановото масло. В съпоставяне с други масла, аргановото масло има по-малки молекули, което го прави по-вероятно да проникне в кутикулата на косъма.

2. Може да помогне при пърхот

Аргановото масло е богато на антиоксиданти, тъй че е отлично за лекуване на скалпа. Ако скалпа ви е инфектиран и благоразположен към сърбеж, арганът може да бъде отлично решение. Аргановото масло оказва помощ за понижаване на възпалението и може да облекчи оксидативния стрес, пораждащ пърхот, дисбаланс сред свободните радикали и антиоксидантите в тялото.

3. Успокоява други положения на скалпа

Справяне с екзема и псориазис? Макар че няма да е ги излекува, аргановото масло може да помогне за облекчение на сухотата и сърбежа. Аргановото масло има успокояващи и противовъзпалителни свойства, които го вършат потребно при изсъхнал скалп, псориазис и себореен дерматит. Като успокояващо лекуване може да употребявате чиста форма на арганово масло. Ако имате изсъхнал, нервиран или податлив към пърхот скалп, можете да масажирате чистото масло непосредствено върху скалпа си. След това сложете шапка за баня и я оставете да престои там за 20 до 30 минути преди да измиете с шампоан.

4. Прави косата ви по-блестяща

Аргановото масло за коса е известно с това, че придава огромен огледален искра на повредената коса. Това се дължи на първо място на високата централизация на есенциални мастни киселини, намиращи се в маслото. Аргановото масло е уместно за гъста, груба коса, в случай че имате фина коса, тогава по-лека формула, съдържаща арганово масло (не чисто арганово масло), ще ви подхожда по-добре.

5. Предотвратява накъсването на косата

Аргановото масло е заредено с подхранващи мастни киселини, както и хидратиращи и лечебни изгоди от антиоксидантите, а точно витамин Е. Това е по този начин, тъй като витамин Е в аргановото масло оказва помощ за повишение на еластичността на косата. То овлажнява косъма, правейки го по-силен и по-гъвкав.

6. Разплита, запечатва цъфналите краища и изглажда косъма

Тъй като аргановото масло има по-малки молекули от множеството други масла за коса, то може да проникне в кутикулата на косъма по-ефективно. Когато питателните субстанции на маслото се всмукват по-добре, косата е по-мека, което я прави по-малко податлива на усложнение. Витамин Е и омега мастните киселини, намиращи се в аргановото масло, обезпечават влага и отбрана на повредени коси. Витамин Е укрепва косата, до момента в който омега мастните киселини успокоява цъфналите краища.

7. Предпазва косата от топлинно увреждане

Аргановото масло може да се употребява за отбрана на косата ви от горещи принадлежности и сешоари. Тъй като аргановото масло може да издържи на по-високи температури от другите масла за коса, то може да бъде съвършен стилизиращ артикул, който да се употребява за отбрана на косата от топлинно увреждане, раздробяване и цъфнали краища.

Как да употребявате арганово масло за коса

Като изключим маските за коса с арганово масло, има още няколко метода по които може да се възползвате от изгодите на арганово масло за косата.

  • Нанесете чисто арганово масло, върху краищата на влажна коса
  • Може да комбинирате арганово и кокосово масло, като нанесете още веднъж в краищата на влажна коса. За да засилите действието на маслата, може да увиете косата в загрята забрадка за 10-15 минути.
  • Втрийте аргановото масло в дланите си. Независимо дали страдате от пърхот, косопад или изсъхнал скалп, това лекуване за коса е елементарен метод да подобрите цялостното здраве на скалпа. Масажирайте маслото в скалпа си. След това разделете косата си на четири равни елементи и деликатно масажирайте маслото в региона на скалпа на всяка част от 5 до 10 минути. Това ще подтиква кръвообращението и ще помогне за контролиране на производството на масло в скалпа. След това изплакнете косата с шампоан.
  • Когато се ползва върху суха, завършена коса, аргановото масло, ускорява блясъка и обезпечава отбрана против UV лъчи и свободните радикали. Поставете няколко капки в дланите си и срешете косата с пръсти.
Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР