Английският гранд се изправя тази вечер срещу тима на Нюкасъл

...
Английският гранд се изправя тази вечер срещу тима на Нюкасъл
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул - Нюкасъл 2:1, бърз "червен" обрат

Английският гранд се изправя довечера против отбора на Нюкасъл в мач от междинния 17-и кръг във Висшата лига. Двубоят ще се изиграе на " Анфийлд ", като е с начален час 22.00 българско време и ще можете да го наблюдавате
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Ливърпул съумя да направи първата по-опасна обстановка в мача, като след пет минути игра Салах изведе ужасно Жота с пета, само че опитът на португалеца бе отразен от Дубравка. В ответната офанзива Нюкасъл шокира " Анфийлд ", откакто Джонджо Шелви насочи страховит изстрел от междинна отдалеченост, правейки Алисон Бекер беззащитен, с цел да открие резултата - 0:1 за гостите.
За гостите пък се контузи Джамал Люис, който напусна с контузия в 15-ата минута, а 60 секунди по-късно Ибрахима Конате стреля с глава от чиста позиция, само че навън.
В 21-ата минута " алените " изравниха резултата, откакто Джамал Ласелс и Фабиан Шер се сблъскаха в наказателното поле на " свраките " при ъглов удар. Тиаго разпредели топката вдясно за Александър-Арнолд, а бранителят центрира на втора греда за Жота. Той стреля с глава, само че първо Дубравка отрази, но топката се върна у №20 в Ливърпул, който към този момент с десния крайник не пропусна - 1:1.
Натискът на мърсисайдци даде резултат в 25-ата минута, а за това спомогна и юношата на клуба - Джонджо Шелви. Голмайсторът за Нюкасъл в този мач върна топката обратно за Фабиан Шер, само че Садио Мане надбяга швейцарския защитник. Шер фаулира Мане, който насочи въпреки всичко изстрел, а Дубравка отрази, само че Салах добави и вкара втори гол за " алените " - 2:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ
ЛИВЪРПУЛ: Алисон Бекер - Трент Александър-Арнолд, Жоел Матип, Ибрахима Конате, Андрю Робъртсън - Алекс Окслейд-Чембърлейн, Тиаго, Джордан Хендерсън, Садио Мане, Мохамед Салах, Диого Жота

НЮКАСЪЛ ЮНАЙТЕД: Мартин Дубравка - Хавиер Манкийо, Фабиан Шер, Джамаал Ласелс, Джамал Люис, Айзък Хейдън, Джонджо Шелви, Райън Фрейзър, Джейкъб Мърфи, Алан Сент-Максимен, Жоелинтон
ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Ливърпул се намира в серия от пет следващи победи във Висшата лига и е насочен към това да детронира Манчестър Сити. " Гражданите " обаче разгромиха Лийдс в сряда вечер и поведоха на мърсисайдци с четири точки - разлика, която може да бъде стопена през днешния ден.
За задачата Ливърпул би трябвало да победи затъналия Нюкасъл, който е 19-и и има едвам 10 извоювани точки от началото на сезона. " Свраките " са с най-слабата отбрана във Висшата лига и в този момент ще би трябвало да се отбранят против най-силната офанзива в шампионата - тази на Ливърпул.
Юрген Клоп няма съществени кадрови проблеми, като аварийният пазач Адриан, бранителят Натаниел Филипс и офанзивният халф Харви Елиът са контузени, до момента в който Дивок Ориги и Къртис Джоунс са под въпрос за срещата. За Нюкасъл отсъстват Дъмет и Фернандес.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР