Английската централна банка прогнозира, че Великобритания ще навлезе в рецесия

...
Английската централна банка прогнозира, че Великобритания ще навлезе в рецесия
Коментари Харесай

На прага на рецесия: близо 90% от предприятията на Острова изпитват затруднения

Английската централна банка предвижда, че Англия ще навлезе в криза през четвъртото тримесечие на 2022 година. На този декор представено от Bloomberg изследване на Strategy Plus демонстрира, че предприятията на Острова към този момент изпитват съществени усложнения. Все повече от тях се намират и на ръба на банкрута.

Проучването наблюдава следствията от пандемията, Brexit и цели да разпознава дали бизнесът в Обединеното кралство изпитва толкоз огромни компликации, колкото се твърди и кои от най-новите фактори, които се появяват в новините, са отговорни за това.
 Стачка във Англия заплашва веригата за доставки
Стачка във Англия заплашва веригата за доставки

Износът на артикули за към $800 милиона е съществено усложнен

43% от интервюираните оповестяват, че се изпитват сериозни проблеми за своето оцеляване и разгръщане, акцентирайки инфлацията като съществена тяхна пречка, а 8% приписват виновността на огромните вноски по заеми.

Според 7 на 100 Brexit е повлиял на способността им да се развиват, а 30% считат, че казусът е в комбинацията сред тези три фактора. Едва 12 на 100 имат вяра, че бизнесът им няма проблеми, свързани с растежа.

Цели 88% от предприятията в страната изпитват усложнения

Данните за второто тримесечие на 2022 година демонстрират също по този начин голям скок в броя на предприятията, подали молба за оповестяване в неплатежоспособност.

Голяма част от английския бизнес има проблеми с паричните потоци, до момента в който при други проектите за напредък са спрени, тъй като не могат да си намерят личен състав. Тези, другояче сполучливи компании, изостават с всички налози, такси и заплащания към сътрудници, поради повишението на цените на силата, а доста компании бяха доведени до банкрут, поради увеличените погасителни вноски по заеми.
 Икономиката на Англия се е запътила към най-лошия си спад след блокиранията
Икономиката на Англия се е запътила към най-лошия си спад след блокиранията

Обединеното кралство остава съвсем две години без никакъв напредък съгласно Bank of England
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР