Американското правителство официално оттегли изискването работниците в големите компании да

...
Американското правителство официално оттегли изискването работниците в големите компании да
Коментари Харесай

Отпадна задължителната ваксинация в САЩ

Американското държавно управление публично отдръпна условието служащите в огромните компании да се имунизират наложително или да бъдат тествани постоянно за COVID-19, оповестяват медиите зад Океана.

Администрацията по сигурност и здраве при работа удостовери информацията, само че съобщи, че продължава да предизвиква служащите да се имунизират.

В началото на ноември беше оповестено условието фирмите с повече от 100 чиновници да принуждават служащите си да бъдат имунизирани или да се тестват постоянно за COVID-19, напомня БНР.

Разпоредбата трябваше да влезе в действие от 4 януари и да засегне 80 милиона чиновници в Америка, само че доста щати и бизнеси оспориха разпореждането в съда и на 13 януари Върховният съд спря осъществяването му. Според решението на съда Администрацията по сигурност и здраве при работа е надвишила пълномощията си при издаването на наложителните ограничения. Службата има опция да преразгледа наредбата и да формулира отначало условията си с оглед запазване на публичното здраве.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР