Американското подразделение на Motor1.com направи интересно проучване. Те изчислиха цената

...
Американското подразделение на Motor1.com направи интересно проучване. Те изчислиха цената
Коментари Харесай

Пет коли с много високи разходи за поддръжка

Американското поделение на Motor1.com направи забавно изследване. Те пресметнаха цената на притежаването на моделите на пазара в Северна Америка и я съпоставиха с истинската цена на автомобила. Както се оказа, ремонтите и поддръжката могат да бъдат забележителен % от първичното инвестиране и в последна сметка да се трансфорат във огромен разход с възрастта на автомобила. Изчислява се поддръжката на автомобила за десетгодишен интервал. Представяме ви някои забавни модели от този лист, които се движат и по родните пътища.
Land Rover Discovery Sport - $16 303 за поддръжка (34.3% от началната цена) `Пет

Купувайки Land Rover Discovery, вие ще научите, че ремонтите и поддръжката на Land Rover са доста скъпи. Когато посетите дилър на Land Rover и попитате за сервиз, вие ще бъдете ескортирани до чакалня, която наподобява като че ли сте в първокласен хотел. Но вие харчите доста пари, тъй като вашето Discovery се намира на подемника до Range Rover за 150 000 $, където едни и същи разноски за аварийни елементи и такси за поддръжка важат и за двете транспортни средства. Планирайте да харчите 1600 $ всяка година, с цел да поддържате своя Discovery Sport в придвижване.

BMW X3 - $17 878 ​​(36,4% от началната цена) `Пет

Новото BMW X3 е страховит автомобил. Няма проблеми с дизайна, мощността или надеждността. Въпреки това, в случай че закупите X3, бъдете подготвени за обилни сметки за поддръжка, скъпи поправки и забележителна обезценка. Ако смятате, че спестявате пари, купувайки по-малко " джипче ", помислете още веднъж – дълготрайните финансови разноски на X3 ще ви впечатлят, само че не в позитивен смисъл.
Chevrolet Spark - 6 038 Щатски долар (36,8% от началната цена) `Пет

Когато купувате Chevrolet Spark, си мислите, че това е евтина кола и няма да ви коства 600 $ годишно, единствено с цел да го поддържате - само че най-вероятно ще стане тъкмо по този начин. Когато обмисляте покупка на нискобюджетен нов автомобил, имайте поради, че промяната на маслото и другите наложителни сервизни действия в дребна кола лишават толкоз време, колкото и при огромна, тъй че цените са едни и същи. За съпоставяне, Toyota RAV4 или Subaru Impreza имат по-ниски предстоящи разноски за поддръжка - това може да повлияе на решението за закупуване на Spark.

Jeep Renegade - $10 177 (37,3% от началната цена) `Пет

Субкомпактният Renegade в действителност не е джип, като се изключи че има логото на Jeep, радиаторната решетка на Jeep и когато го купите го обслужвате при дилърите на Jeep. Renegade също е скъпо транспортно средство за поддръжка и ремонт, което се чака да коства повече от 10 000 $ за интервал от 10 години.

Mercedes-Benz GLA - 13 911 Щатски долар (39,4% от началната цена) `Пет

Както излиза наяве и от другите коли в този лист, в случай че желаете да притежавате премиум автомобил, бъдете подготвени да платите по-високи цени за поддръжка и ремонт. Резервните елементи на Mercedes-Benz не са евтини, а разноските за труд на техните сервизни техници надвишават 100 $ на час. За да поддържате своя GLA в страхотна форма, ще ви трябват към 1400 $ годишно за постоянна промяна на консумативи и ремонт - което е доста пари за стилен кросоувър за 35 000 $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР