Американското министерство на финансите отбеляза, че действието, предприето координирано с

...
Американското министерство на финансите отбеляза, че действието, предприето координирано с
Коментари Харесай

САЩ удари Хамас с нови санкции

Американското министерство на финансите означи, че действието, подхванато координирано с Англия, е ориентирано към водещи чиновници на Хамас и механизмите, посредством които Иран дава поддръжка на Хамас и " Ислямски джихад " - войнствена формация, която е съдружник на Хамас и е взела участие в нападението против Израел на 7 октомври от Газа.

 

" Съединените щати ще продължат да работят с нашите сътрудници, в това число Обединеното кралство, с цел да лишат Хамас от опцията да набира и употребява средства, с цел да прави своите зверства ", разяснява министърката на финансите Джанет Йелън.

 

" Действията на Хамас предизвикаха голямо страдалчество и демонстрираха, че тероризмът не е изолиран. Заедно с нашите сътрудници подхващаме решителни дейности за разрушение на финансовата инфраструктура на Хамас, да ги откъснем от външно финансиране и да блокираме нови канали за финансиране, които те търсят, с цел да финансират своите отвратителни дейности ", се показва още в нейното изказване.

 

Сред засегнатите от новия кръг наказания на Вашингтон са: Махмуд Халед Захар, почитан член и съосновател на Хамас; представител на " Ислямски джихад " в Иран; основаният в Дамаск заместник-генерален секретар на " Ислямски джихад " и водач на неговото въоръжено крило; основаната в Ливан компания за продан на пари " Набил Шуман ", дружно с нейния притежател и създател. Министерството на финансите на Съединени американски щати упрекна компанията, че е служила като канал за финансиране на Хамас, през който са минали десетки милиони долари за групировката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР