Американският производител на електрически автомобили Tesla е купил биткойн на

...
Американският производител на електрически автомобили Tesla е купил биткойн на
Коментари Харесай

Tesla изкупи биткойни за 1,5 млрд. долара

Американският производител на електрически коли Tesla е купил биткойн на стойност 1,5 милиарда $, излиза наяве от подадени до Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати (SEC) документи, представени от Си Ен Би Си.

В тях се споделя, че компанията е придобила криптовалутата с цел да „ усили гъвкавостта, да диверсифицира и максимизира възвращаемостта на своите вложения “.

Освен това от компанията на Илон Мъск обявиха, че ще стартират да одобряват биткойн като средство, с което да бъдат купувани артикули на компанията. Това ще направи Tesla първият авто производител, които приема биткойн за заплащания.

Към 15:30 часа българско време цената на биткойна се увеличи с 13,07% до 44 700,82 $.

Този ход повдигна въпроси по отношение на държанието на основният изпълнителен шеф на компанията Илон Мъск в обществената мрежа Twitter, където той неведнъж поства положителни известия за криптовалути като биткойн и доджкойн(dogecoin). Именно на неговата интензивност в обществената мрежа се приписва повишаването на цифровите валути през последните дни.

В отчета към Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати от Tesla въпреки всичко предизвестяват своите вложители, че цената на биткойна е мощно волатилна.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР