Ден след призива на украинския президент Володимир Зеленски към американския

...
Ден след призива на украинския президент Володимир Зеленски към американския
Коментари Харесай

Китай отговори на призива на Зеленски за участие в мирната конференция в Швейцария

Ден след апела на украинския президент Володимир Зеленски към американския президент Джо Байдън и китайския водач Си Дзинпин да поддържат с персонално присъединяване плануваната за идващия месец мирна конференция в Украйна, Пекин излезе с формален отговор.

" Китай е за такава мирна конференция за разрешаване на украинската рецесия, която е приета и от Русия, и от Украйна ", сподели представителят на китайското външно министерство Мао Нин като посочи, че не разполага с информация за изпращане на китайска делегация на конференцията, която би трябвало да се организира на 15 и 16 юни.

„ Китай предизвиква и поддържа всички старания, които способстват за мирното разрешаване на рецесията, и също по този начин поддържа навременното привикване на интернационална мирна конференция, приета както от Русия, по този начин и от Украйна, с равно присъединяване на всички страни и независимо разискване на всички мирни начинания “, сподели още представителят на китайското външно министерство. Според нея Китай продължава да заема „ справедлива и обективна позиция “ във връзка с казуса с разрешаването на спора в Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР