Съветът на Европа прие решение за удължаване на временната закрила

...
Съветът на Европа прие решение за удължаване на временната закрила
Коментари Харесай

ЕС удължи временната закрила на украинските бежанци до 2026 г.

Съветът на Европа одобри решение за удължение на краткотрайната протекция на украинските бежанци до 4 март 2026 г. Това оповестиха от ведомството.

Повече от 4 милиона украински жители са потърсили протекция в други страни след нашествието на Русия през 2022 година

Ден след ден Русия тероризира украинския народ с бомбардировки. Това не са безвредни условия. Тези, които избягаха от съветската експанзия, могат да продължат да разчитат на нашата взаимност. Това съобщи Никол де Мур, белгийският държавен секретар по убежището и миграцията.

Механизмът за краткотрайна отбрана беше задействан на 4 март 2022 година, дни откакто съветските въоръжени сили започнаха широкомащабна инвазия в Украйна, и трябваше да работи до 4 март 2025 г. Решението признато през днешния ден не трансформира решението от март 2022 година във връзка с категориите лица, за които се ползва краткотрайната протекция.

Временната протекция обезпечава незабавна и групова протекция на огромна група разселени лица, които идват в Европейски Съюз и които не са в положение да се върнат в страната си на генезис.

Системата облекчава натиска върху националните системи за леговище, защото молбите не би трябвало да се преглеждат самостоятелно. Хората, ползващи се с краткотрайна протекция, се употребяват с едни и същи права в целия Европейски Съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР