Американската тунинг компания Hennessey, която от няколко години работи по своя собствен

...
Американската тунинг компания Hennessey,
която от няколко години работи по своя
собствен
Коментари Харесай

Hennessey приключи първите изпитания на чудовището Venom F5

Американската тунинг компания Hennessey, която от няколко години работи по своя собствен план Venom F5, разгласи, че автомобилът е минал през първата серия силови тествания.

Venom F5, което е планувано да бъде представен публично пред света по време на Amelia Island Concours d`Elegance (22-23 май), е бил подложен на скоростни проби и изпитания на настоящото положение на техниката на някогашна военна писта в Арканзас и макар, че мощността на двигателя е била лимитирана на 900 конски сили или под половината от очакваният краен резултат от 1817 конски сили, автомобилът без проблем е развил скорост от над 200 благи в час (320 км/ч).

"Повече от 40 години разработвам суперспортни коли и нищо не е в състояние да се съпостави с Venom F5 ", коментира след тестванията Джон Хейнриси, шеф-инженер на Hennessey Performance. "Напредваме добре в нашата задача да предложим хипер автомобил от световна класа на нашите клиенти, подобен който се държи върхово, като в това време се спрява с финес с феноменалната мощ и скорост ".



С базова цена от 2.1 милиона щатски долара и лимитирано на 24 екземпляра производство, всеки един от представителите на ще бъде завършен напълно съгласно предпочитанията на бъдещия си притежател.

Hennessey Venom F5 е оборудван с 6.6-литров, V-образен, осемцилиндров турбоагрегат, който е в положение да генерира максимална мощ от 1817 конски сили при 8000/мин и оптимален въртящ миг от 1617 Нм.

В композиция със скромното си тегло от само 1360 кг, Hennessey Venom F5 обещава възможност за ускоряване от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди и от 0 до 200 км/ч за 4.7 секунди. Крайната цел, като максимална скорост, която са си сложили от американската компания, е над 500 км/ч.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР