Американската национална гвардия е в режим на готовност на фона

...
Американската национална гвардия е в режим на готовност на фона
Коментари Харесай

Националната гвардия на САЩ в готовност за пътни блокади край Вашингтон

Американската национална армия е в режим на подготвеност на фона на упования за протестни блокади на пътища в региона на Вашингтон. Протестите се чака да са сходни на тези в Канада от по-рано този месец.  

Oт Пентагона са одобрили изпращането на 700 невъоръжени гвардейци като подготовка за конвои от камиони, които се чакат да стачкуват тук против рестрикциите, наложени за справяне с пандемията от ковид-19. Гвардейците няма да извършват функционалности по запазване на реда, а единствено по контролиране на трафика.  

Планове за митинги сходни на тези в Канада се вършат чрез онлайн конгреси като може да има участници от разнообразни точки на страната. Очакванията са огромна част от протестиращите да са тук идната седмица по време на годишната Реч за положението на съюза. Президентът Джо Байдън ще изнесе речта на 1ви март.  

Местни медии цитират някои от водачите на конвои, съгласно които задачата е да се забави или спре трафика на Capital beltway – претрупан основен към 100 километров  пътен пояс, който опасва столицата като концепцията е най-вече да се стои отвън границите на града, с цел да се избeгне конфликт с федералните управляващи.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР