Алжирският президент Абделазис Бутефлика няма да се кандидатира за пети

...
Алжирският президент Абделазис Бутефлика няма да се кандидатира за пети
Коментари Харесай

Президентът на Алжир няма да се кандидатира за пети мандат

Алжирският президент Абделазис Бутефлика няма да се кандидатира за пети мандат. Новината довечера пристигна от президентството. Оттам оповестиха, че се отсрочват плануваните за 18 април избори.

Предстоят промени в ръководството на Алжир. Премиерът към този момент подаде оставка. Вчера Абделазис Бутефлика се върна в Алжир след двуседмичен престой в швейцарска болница.

Бутефлика е на власт от 20 години. Той не се е появявал на публични места от 2013-та година, когато получи инсулт. Намеренията му да се кандидатира за нов мандат провокираха всеобщо неодобрение. Протестите против ръководството започнаха преди три седмици в огромните градове на страната и бързо се разраснаха.
 Протестите в Алжир не престават Протестите в Алжир не престават
В Алжир над 1000 съдии минаха на страната на протестиращите и оповестиха, че няма да бъдат наблюдаващи на изборите идващия месец. Демонстрациите против...

Днес към демонстрациите се причислиха към 1000 съдии и Гилдията на юристите. За на следващия ден беше планувана огромна проява на студентите. През последното денонощие, обаче, военните, които са поръчител за стабилната власт в страната се оповестиха за единение с народа. По всичко проличава, че това е наклонило дефинитивно везните за решението на Бутефлика да се откаже от бъдещето ръководство на Алжир.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР