Алжирската прокуратура е разпоредила разследване на смъртта на мъж, обвинен

...
Алжирската прокуратура е разпоредила разследване на смъртта на мъж, обвинен
Коментари Харесай

Обвинен за пожари мъж беше убит и изгорен

Алжирската прокуратура е разпоредила следствие на гибелта на мъж, упрекнат в подпалването на пожари, опустошили района Кабиле в страната, оповестява формалната алжирска осведомителна организация, съобщи bTV, цитирайки AP.

Според изказване на локалния прокурор в обществените мрежи са оповестени видеоклипове, които демонстрират, че 38-годишният мъж е бил " пребит до гибел и изгорял ". Започнато е следствие за идентифициране на нападателите и изпращането им на съд, " с цел да не остане това закононарушение безнаказано ".

В изказването се споделя още, че тълпата принудително е нападнала полицейския сектор, където мъжът е бил арестуван. Те са го " измъкнали на открито, пребили са го до гибел и по-късно са го изгорили, което е довело до гибелта му ". Полицейски чиновници, които са се намесили, с цел да защитят арестувания, също са били ранени.

Президентът Абделмаджид Тебун прикани правораздаването да " хвърли светлина " върху убийството. Пожарите в Алжир, които бушуват повече от седмица, лишиха живота на повече от 70 души, а стотици пожарникари, военни и доброволци не престават битката за преодоляване на огъня.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР