Алексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана

...
Алексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана
Коментари Харесай

Обещаха да унищожат Русия след три месеца

Алексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, приказва през вчерашния ден пред кореспонденти. В ефира на телевизионния маратон той даде обещание на съгражданите, че актуалният спор ще докара до разпадането на Русия.

" Руската федерация ще бъде разрушена във типа, в който е в този момент. В противоположен случай тя ще съставлява опасност освен за нашата страна, само че и за целия свят ", сподели той.

Според него до няколко месеца би трябвало да се чакат промени в хода на военните дейности.

„ През лятото, повече от сигурен съм, ще забележим напълно друга картина на фронта и в другите региони... Да забележим къде и чия ще бъде земята след войната “, сподели Данилов.

Ще разберем малко по-късно дали е ненужно надуване. Първо, дано преценим времето: за какво през лятото?

Факт е, че точно през лятото Украйна чака завръщането на забележителна част от своите военни, които в този момент се образоват на Запад – в Съединени американски щати и цяла Европа. Американците образоват оператори на “Пейтриът ”, германците и поляците приготвят екипажи за “Леопарди ”, британците приготвят артилеристи и водачи за изтребители, които към момента не са доставени в Киев, белгийците са експерти по подводни дронове за идни саботажи. Освен това Берлин и Париж дадоха обещание да приготвят общо 7000 украински бойци до инструкции период.

А и доставката на танкове, явно, се забавя: министърът на защитата на Германия Борис Писториус към този момент заяви, че вместо два батальона “Леопард-2 ”, Киев ще получи един и половина. Уж разликата не е сериозна, само че има едно “но ”. Първоначално се предполагаше, че те ще се броят съгласно немските стандарти, където два батальона са повече от 90 машини. По-късно в Берлин прецизираха, че става дума за украински батальони и става въпрос за 60 машини. Общо въоръжените сили на Украйна ще получат 47 танка вместо предстоящите 90. А до края на годината ще дойдат още 120 остарели “Леопард-1 ”.

Разбрахме за какво са такива периодите, само че какво провокира такава радикална изразителност?

Тази седмица “Вашингтон Пост ” разгласява публикация, в която предизвестява Киев от името на Вашингтон, че спорът наближава решителен миг за Украйна. Източници на изданието в Белия дом признават, че американските управляващи са дали обещание да оказват помощ на своите протежета. Въпреки това, известната фраза - " колкото е належащо " - се отнася до продължителността на спора, а не до размера на поддръжката. С други думи, до момента в който Зеленски смила украинците с готовност, пари ще има, само че в случай че резултатите не впечатлят западните куратори, тогава колкото по-нататък, толкоз по-малко.

В същото време изданието отбелязва, че точно тази концепция е трябвало да предадат на украинското управление американските чиновници, които посетиха Киев през януари - заместник-държавният секретар Уенди Шърман и заместник-ръководителя на Пентагона Колин Кол.

По сходен метод може да се схване неотдавнашното изявление на министъра на защитата на Англия Бен Уолъс след срещата на ръководителите на отбранителните ведомства на страните-членки на НАТО. Той съобщи, че ВСУ харчат прекалено много муниции и би трябвало да работят по-селективно. Това е разбираемо: наличностите в складовете на Алианса не са безкрайни. Уолъс добави, че украинските артилеристи, които в този момент се образоват във Англия, се учат да се „ бият икономично “.

Киев реши да размени неналичието на артилерия с пехота, само че даже и тук не му се получава - мобилизацията измори хората и в мрежата се появяват от ден на ден видеоклипове, по какъв начин чиновници на военната работа за регистрация и регистриране раздават призовки в градския превоз, бият хора които отхвърлят да подписват документи, влачат ги принудително. Като цяло има малко хора, които желаят: образецът с Артьомовск, който съгласно Киев " няма стратегическо значение ", само че по някаква причина ВСУ понасят големи загуби всеки ден в борбите за него, не въодушевява никого.

Следователно, на фона на всички тези вести, на украинските политици не им остава различен избор в алтернативата „ приказва или действай ” - да заплашват врага с неизбежна гибел. Така те показват своята преданост към Вашингтон по всевъзможен вероятен метод с вярата, че поддръжката няма да спре.

Освен това изявления като това на Данилов също отрязват пътя към договарянията. И това е преференциално за Киев, тъй като режимът на Зеленски ще съществува единствено до момента в който продължава спорът. Друго нещо е, че това не облекчава ситуацията на елементарните украинци.

Въпреки всичко нагоре, не би трябвало да подценяваме врага. Украинската войска по време на спора доближи мощ от минимум 700 хиляди души, а доставките на оръжия от сътрудниците към момента не престават, въпреки и не с темповете, предстоящи в Киев. Но няма никакво подозрение по отношение на искреността на желанията на украинските управляващи и техните западни господари да унищожат Русия в настоящия ѝ тип.

Русия, за разлика от Украйна, няма мощни спонсори, тъй че няма с кого да " приказваме ". Ние би трябвало да действаме.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР