Акциите се колебаят, а държавните облигации поевтиняват в азиатската сесия

...
Акциите се колебаят, а държавните облигации поевтиняват в азиатската сесия
Коментари Харесай

Акциите се колебаят, държавните ценни книжа поевтиняват днес

Акциите се двоумят, а държавните облигации поевтиняват в азиатската сесия през днешния ден.

В същото време доларът нараства, откакто данните за инфлацията в Германия се отразиха на упованията по отношение на темпа и мащабите на идните покачвания на лихвите.

Поскъпващите енергийните артикули ускориха опасенията по отношение на трайно високите цени за потребителите.

Фючърсите на петрола от сорта Брент нарастнаха до двумесечен връх от 122.43 $ за барел, откакто Европейски Съюз даде обещание да понижи вноса на съветски нефт до края на годината.

Щатските държавни скъпи бумаги поевтиняха при отварянето на пазара след вчерашния празник в Съединени американски щати, като доходността по 10-годишните бумаги набъбна с близо 10 базисни пункта до 2.8405%.

Доходността по 10-годишните немски държавни облигации се увеличи с 8.1 базисни пункта през вчерашния ден, откакто стана ясно, че потребителските цени в Германия нарастват с най-бързите в темпове от половин век, което ускори упованията за по-голямо покачване на лихвите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) през юли.

Данните за инфлацията в еврозоната се чакат по-късно през днешния ден.

Индексът на икономическата интензивност в Китай PMI регистрира следващ месец на стесняване на секторите на услугите и производството, въпреки и с по-ограничени темпове.

При акциите фючърсите на щатския показател S&P 500 изтриха растежа си от по-рано денем и се търгуват без смяна, до момента в който тези на Nasdaq 100 регистрират покачване от 0.4%. Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI прекъсна двудневната си губеща серия и регистрира намаляване от 0.2%. Японският Nikkei губи 0.1%.

Фабричното произвеждане в Япония, която е третата най-голяма стопанска система в света, също регистрира внезапен спад през април на фона на намалялото търсене от страна на Китай, демонстрираха изнесени през днешния ден данни.

Данните за Китай сочат, че PMI е бил 49.6 през май, което е индикация за стесняване на фабричната активност, само че с по-бавни темпове от април, когато цената на показателя беше 47.4, осведоми Ройтерс.

Опасенията по отношение на икономическия напредък прекъснаха двуседмичното повишаване на валутите на страните експортьорки и стабилизираха $, защото вложителите още веднъж търсят сигурността.

Изказване на Кристофър Уолър от Федералния запас пък ограничи появилите са в последно време упования, че Фед може да направи пауза след нараствания на лихвите през юни и юли.

"Аз поддържам покачване на главната рента с 50 базисни пункта на всяка среща, до момента в който не забележим доста намаляване на инфлацията. Не виждам смисъл да стопираме, до момента в който не реализираме това, " съобщи Уолър.

Доларът се разменяше на равнище от 1.0744 по отношение на еврото, като нараства с 0.3%. Щатската валута бележи растеж от 0.4% по отношение на японската йена до 128.16.

Чувствителните на комерсиалния стокообмен австралийски и новозеландски долари регистрират намаления с 0.2% до 0.7180 щатски $ и 0.4% до 0.6530 щатски $, респективно.

Цените на петрола набъбнаха, откакто страните от Европейски Съюз се договориха за ограничение вноса на нефт от Русия до 2022 година

Фючърсите на щатския лек недопечен нефт нарастнаха до 117.70 $ за барел.

По-скъпият $ намали леко цената на златото до 1 848 $ за тройунция. Биткойнът нарастна съществено през вчерашния ден, като цената му скочи с близо 8% и надвиши 32 000 $ за първи път от три седмици. Най-популярната критповалута се търгуваше при 31 540 $ по-рано през днешния ден.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР