Ако се присъединят към НАТО, Финландия и Швеция няма да

...
Ако се присъединят към НАТО, Финландия и Швеция няма да
Коментари Харесай

Захарова: НАТО ще изтласка Финландия и Швеция на преден план

Ако се причислят към НАТО, Финландия и Швеция няма да бъдат по-безопасни, в сравнение с са в този момент, тъй като тази организация ще изтласка тези страни на напред във времето, сподели говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова пред ТАСС.

„ Членството в НАТО значи отвод от суверенитет във връзка с решенията в региона на защитата и външната политика “, съобщи тя.

Захарова добави, че тази обстановка е зародила, тъй като страните членки на Европейски Съюз, в това число тези с безпристрастен статут, последователно се трансформират в принадлежности, които съгласно нея чинно следват разрушителните заповеди на Съединени американски щати и НАТО.

По-рано през днешния ден финландският министър по европейските въпроси Тити Тупурайнен даде изявление за " Sky News " и приказва за вероятното влизане на Финландия в НАТО след съветската инвазия в Украйна. Тя сподели, че Финландия е доста евентуално да кандидатства за участие в НАТО, като добави, че наподобява, че хората на Финландия са взели решение.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР