Ако някой е поддържал илюзията, че сме демокрация, това приключи.

...
Ако някой е поддържал илюзията, че сме демокрация, това приключи.
Коментари Харесай

Отровното трио: Това вчера беше една грозна театрална постановка, тя не може да стане без прякото съдействие на полицията

" Ако някой е поддържал илюзията, че сме народна власт, това завърши. Както споделяме от месеци, Борисов ще стиска властта със зъби до самия му край. Властта му се дължи на палките и щитовете на униформените, които през вчерашния ден в техен жанр изтезаваха, пребиваха хора ". Това съобщи юрист Николай Хаджигенов от. Той добави, че дни наред е водил срещи и диалози с униформените и ги е предупреждавал, че ще се стигне до ексцесии.
" Единствено политически дебил би могъл да схване оповестяването авансово на Велико национално въстание безусловно. Това е все едно да обявим прелом два месеца авансово. Една от аргументите всички международни медии да ни извърнат внимание е, че това е най-мирния митинг за последните 1 000 години в света “, съобщи Николай Хаджигенов. Според него единствената изгода от насилието в този му тип е за държавното управление на Борисов. " Това не може да стане без директното подпомагане на униформената полиция. Всеки знае, че са връщани хора с наедрял багаж, бъркано е по джобовете на всеки един пропускателен пункт. Логичният въпрос е по какъв начин минаха петдесетина души по този начин необезпокоявано и гърмяха в продължение на час и половина – това по данни на Столична дирекция на вътрешните работи? “, попита единият от водачите на Отровното трио, като посочи, че от полицията са декларирали, че са видели лицата да идват откъм Българска народна банка, само че не са ги спрели, тъй като не знаели по какъв начин.
 Глас от Съвета на Европа: Българските управляващи да санкционират нападателите на публицисти Глас от Съвета на Европа: Българските управляващи да санкционират нападателите на публицисти
„ Загрижена съм от многочислените известия за полицейско принуждение против публицисти на демонстрациите в София ”. Това декларира Д...
Според него това е било " очевидна режисура “, като нападателите съзнателно са били оставени да обстрелват полицията в продължение на час и половина, с цел да се покаже какъв брой неприятни са протестиращите.
" Имахме 57 дни мирни митинги. Очевидно е, че ние не сме мутри. От трибуната неведнъж приканих да се спре насилието и да се почисти периметъра. Нищо сходно не стана. Не знам за какво полицията понасям толкоз дълго тези бомбардировки “, съобщи от своя страна Арман Бабикян. " Триъгълникът на властта е най-добре сниманият периметър в България. Имат лаборатория за лицево различаване, стои от няколко дни на „ Дондуков “ и могат доста добре да видят кой кой е. Те обаче не си мръднаха пръста, даже когато протестиращи им носеха фотоси, с цел да им покажат нарушителите. Това беше една грозна театрална режисура на гърба на българите. На отец Дионисий му бе спукана гръдна кост, известни публицисти бяха обгазени. Властта сама се оплита в лъжите си и безсилието й е страха на Борисов, който в края на своята кариера реши да окървави ръцете си “, добави Бабикян.
Скулпторът Велислав Минеков пък разгласи, че задържаните са над 200, а 90 били в болничното заведение с тежки провали, въпреки по-рано от полицията да оповестиха за малко над 120 арестувани. " Тук на тази улица бе задържан човек от някакви цивилни гардове, което е неприемливо. След това се наложи да пристигна полиция и след митинг на жителите, той беше освободен. Кои са тези цивилни лица, на които страната е разрешила да арестува? Защо беше разрешено на тези младежи да се притичват до складовете си за бомби? Кой привика тези младежи? Нарочно ли е това? Дали беше персонално министър председателят Борисов? Дали беше благодарение на основния прокурор Гешев, желая да знам. Но всичкото това беше незаконен акт, който не се е случвал в България. Откакто аз съм жив, такова нещо не се е случвало “, безапелационен бе Минеков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР