75 абитуриенти от Средното училище с преподаване на немски език

...
</TD
>75 абитуриенти от Средното училище с преподаване на немски език
Коментари Харесай

75 абитуриенти от Немската гимназия се дипломираха в Доходното здание

75 зрелостници от Средното учебно заведение с преподаване на немски език /СУПНЕ/ " Фридрих Шилер “ в Русе получиха дипломите си през днешния ден на тържествена гала в зала " Европа “ на Доходното здание. 50 от завършващите едно от най-елитните учебни заведения в района са постигнали отличен триумф по време на целия курс на образованието си, като 10 са цялостните отличници. Те получиха дипломите си от регионалния шеф Драгомир Драганов и кмета на Община Русе.

Пълният първенец е Лъчезар Борисов. Освен отличен триумф през петте си години на образование, Лъчезар има 6.00 по матурата по български език и литература и 5.92 на зрелостния изпит по британски. Освен това през 2022 година става притежател на премията " Русе – 21 век “. Носител е и на редица други влиятелни оценки. Няма по какъв начин да не се спомене, че постоянно взе участие в национални и интернационалните надпревари. Винаги заема призови места в олимпиадите по британски и немски език, история и цивилизация, както и по гражданско обучение. Днес той получи дипломата си персонално от регионалния шеф Драгомир Драганов. Най-вероятно Лъчезар Борисов ще продължи висшето си обучение в Медицинския университет във Варна. Амбициите му са да се върне като доктор в родния си град и да бъде потребен на съгражданите си. " Пожелавам Ви да сте дейни жители и постоянно да отстоявате позициите си. Носете духа на русенци и защитавайте положителното име на нашия град, където и да сте. Искрено се надявам, откакто завършите висшето си обучение, да се върнете в Русе и да търсите реализацията си тук “, сподели Драганов към зрелостниците.

Драганов увери, че Областната администрация в крайдунавския град ще продължи интензивно да си партнира с просветителните институции в района. " Днес е значим ден за Вас, трогателен миг, в който сте на прага да извършите идната стъпка в своята реализация като пълноценни жители на нашето общество. Щастлив съм да видя толкоз будни русенски младежи. Продължавайте все по този начин да се стремите към развиване и да ни показвате, че бъдещето на България е в сигурни ръце “, съобщи от своя страна кметът Милков и прикани зрелостниците да запазят построените другарства.

" Днес Вие достигнахте следващ връх, който преодоляхте. Затова се гордеем с Вас. Убедена съм, че където и да отидете ще разнасяте славата на нашия град, по този начин както Елиас Канети го е направил на времето “, съобщи проф. д.н. Юлия Дончева от Русенския университет. " През всички тези години имахме ентусиазъм и привилегия да работим с младежите, които са главен наш капитал в този момент и в бъдеще “, показа ръководителят на Обществения съвет към учебното заведение Тихомир Паламарков.

Той означи, че възпитаниците на учебното заведение са практични, рационални, ексцентрични в мислене и действия, адаптивни, както и добре разбиращи своето място в живота. " Всеки от Вас има задача в живота, следвайте пътя си с религия, тъй като тя е най-мощната мощ на света “, добави още той. Приветствие беше отправено и от името на родителите с признателност към учителите, които са дали познания във всяка сфера на учениците и са ги научили на държание в обществото.

" Успех във всяко едно начинание, бъдете почтени българи, знаещи и можещи и не забравяйте от кое място сте тръгнали. Запазете в сърцето си най-прекрасните мемоари. Винаги сте добре пристигнали в учебното заведение, самоуверено преследвайте фантазиите си. Дерзайте, мислете, мечтайте и откривайте “, с тези думи шефът на СУПНЕ се обърна към завършващите възпитаници.

Сред гостите на събитието беше и заместник-кметът на Община Русе Енчо Енчев.

Резултатите от матурите сочат, че общо 52 са отличните оценки от двата зрелостни изпита на възпитаниците на гимназията. 37 възпитаници са постигнали резултат по-висок или еднакъв на 5.50 на матурата по български език. 14 са отличните оценки по британски език и една е шестицата по първата наложителна матура, а точно български език и литература. Общият триумф от дипломите на учениците е 5.54, като най-голям е на 12в клас 5.70. Сред дипломиралите се през днешния ден младежи имаше и двама възпитаници със специфични просветителни потребности, което е следващото доказателство за даването на налично и съответно обучение в Русенско.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР