Редно е в бюджета на държавата да бъдат заделени буфери,

...
Редно е в бюджета на държавата да бъдат заделени буфери,
Коментари Харесай

Каримански: Редно е бюджетът на държавата да покрива щети от бурите и градушките

Редно е в бюджета на страната да бъдат заделени буфери, които да покриват вреди от непредвидени събития, като да вземем за пример бурите и градушките.

Това съобщи финансистът Любомир Каримански във връзка нанесените провали от разразилите се естествени стихии в страната през тази седмица.

Климатичните промени водят до от ден на ден отрицателни последствия за селското стопанство, по тази причина би трябвало да има буфери в бюджета, както и налични средства в общините. Това може да стане с децентрализация на общините, с цел да могат общините да разполагат както със лични средства, по този начин и буфери. Тази децентрализация не се случва, тъй като е доста по-удобно централният бюджет да разполага по всевъзможен начин и да се употребява като лост от страна на ръководещите, съобщи Каримански.

Редно е да бъдем малко по-отговорни из семейства, за заделим средства за обезпечаване на парцелите. Трябва да се направи и указател за това какво покриват застрахователите, с цел да може държавното управление да влезе в обществените си функционалности и да покрие вредите, които не се покриват от застрахователите, уточни финансистът.

По думите, в случай че се стигне до основаване на постоянно държавно управление, би трябвало да има ясно написано съглашение, в което да бъдат заложени политиките. Трябва да се знае, че всеки министър дава отговор за избрания набор от ограничения, записани в съглашението, сподели още Любомир Каримански.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР