Силното метеорологично явление Ел Ниньо, което затопли вече рекордно високите

...
Силното метеорологично явление Ел Ниньо, което затопли вече рекордно високите
Коментари Харесай

Явлението Ел Ниньо отстъпва на Ла Ниня

Силното метеорологично събитие Ел Ниньо, което затопли към този момент рекордно високите световни температури, завърши. Според американските метеоролози Ла Ниня евентуално ще навлезе тъкмо в точния момент за пика на сезона на ураганите в Атлантическия океан, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.  

Националното ръководство по проучване на океаните и атмосферата (NOAA) разгласи края на Ел Ниньо, който затопли елементи от централната част на Тихия океан. Макар и да не е рекордьор по мощ, образуваният преди една година Ел Ниньо, е упрекван, дружно с климатичните промени и цялостното стопляне на океана, за един от причинителите на горещи талази и рискови метеорологични условия.

„ Понастоящем светът е в неутрално положение във връзка с естествената южна вибрация Ел Ниньо, която изкривява метеорологичните системи в целия свят. Неутрално е, когато времето се приближава до дълготрайните междинни стойности или до естественото, нещо, което в последно време не се случва толкоз постоянно, колкото преди “, сподели физикът от NOAA Мишел Леро, която е водещ прогностик в екипа на организацията за Южноатлантическата вибрация (ENSO). „ Но това евентуално няма да продължи дълго “, добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР