Ако Америка иска да воюва с Русия, да го прави

...
Ако Америка иска да воюва с Русия, да го прави
Коментари Харесай

Николай Малинов, партия „Възраждане на Отечеството”: За мен русофобите са съвременните фашисти


Ако Америка желае да води война с Русия, да го прави в Аляска, само че не и тук!

Ние се борим за 200 хиляди гласоподаватели, с цел да защитим политически русофилството

Господин Малинов, на 23-ти декември посетихте Плевен. Защо бяхте в нашия град?

Бях поканен от координатора на партия „ Възраждане на Отечеството” Пламен Александров, за разкриване на регионална конструкция на партията в Плевен за подготовка за идните избори и активизиране на членовете ни за отбрана в обществото на нашите полезности и ползи.

Значи се гласите да участвате в идните избори.

Да.

Защо желаете да влезете във властта господин Малинов?

Дали това ще стане, е въпрос на избор от страна на народа. Важно е дали ще успеем да стигнем до хората с нашите визии и разбирания. Виждате, че последните социологическите изследвания демонстрират 50 % съмнение в политическите партии. Ето за какво задачата ни е извънредно комплицирана, защото би трябвало да убедим хората, че сме лица с морал, с ясни биографии и ясни цели. Смятам, че по никакъв начин няма да е елементарно и това е едно огромно предизвикателство, което ни следва.

Как ще накарате хората да ви повярват, че влизате във властта, с цел да отбраните техните ползи, а не персонални и чисто партийни?

Ние влизаме във властта, с цел да защитим възгледите на избрана група хора. Това е задачата на партиите, а не да пазят възгледи на всички. Защото не може да защитиш всички полезности и възгледи. Не може да защитиш полезностите и на фашиста и на антифашиста по едно и също време.Казвам това, тъй като за мен русофобите са актуалните фашисти.

След миналогодишните арести разбрахме, че нашите полезности могат да бъдат преследвани, а пропагандирането им – неразрешено.А ние сме хора, които се борят за другарски връзки сред България и Русия, както и за обичайни полезности, за многополюсен свят и мощна страна. Смятам, че тези наши полезности са в полза на целия български народ.

Политиката е конфликт на хрумвания, тъй че ние с нашите хрумвания считаме, че защитавайки ползите на избрана част от обществото, ще сме потребни за България. Например наш приоритет е евроконтинентализма, а не на евроатлантизма. При това без да отхвърляме опцията за разговор и съдействието сред Изтока и Запада, само че не в тази мракобесническа конюнктура, която ни се предлага.

Как ще защитавате тези ползи, като още веднъж ще има разделяне на русофили и русофоби?

Вижте, цялата история на човечеството, е делене на разнообразни обществено стопански групи, нации и народи. Ние считаме да работим за повече българщина и славяно – българщина. 30-годишният преход в страната сподели къде в класациите е България през 89-та година да вземем за пример, и къде е в този момент по време на неолиберализма.Навсякъде сме на последните места.

Ние считаме, че това може да се промени посредством радикална смяна, а не посредством рестарт, както приказват множеството български политици в последните две години.Защото може да си рестартираш тв приемника или телефона. А страната се нуждае от смяна. Но съществена смяна става с съществена смяна на геостратегическия курс на страната.

Той значи ли излизане от НАТО и Европейски Съюз? Как ще я извършите тази съществена смяна и на каква цена?

Според нас, това включва излизане от военните структури на НАТО. Това е моделът, който през1969-та година предложи Франция, само че тогава президент на Франция беше военачалник Де Гол.

В същото време не сме срещу разговора с атлантиците, в противен случай. Политически можем да си приказваме за всичко. Можем да си приказваме за покупка на самолети, на розово масло или за нещо друго.

Но който има упоритости да води война с Русия, както преди месец и половина сподели военният министър на Америка, че би трябвало войските от Германия да ги придвижи по-бързо до Русия – в България и Румъния, естествено, че излязохме с безапелационна позиция Ние сме изрично срещу това. Ако Америка желае да води война с Русия, имат си граница в Аляска, на Беринговия проток, и да водят война колкото си искат- Но не и тук! И ние се борим за 200 хиляди гласоподаватели, с цел да защитим политически тази позиция и русофилството като цяло!

Да, ние сме за излизане от военните структури на НАТО, само че посредством референдум. Нямаме желание да вървим по улиците и да замеряме българските държавниинституции с камъни и с кисело мляко.

Що се отнася до Европа ние сме политически план, който не отхвърля Европейския съюз. Но считаме че Европа на нациите е бъдещето за Европа, а не Европа подчинена на полюса „ Европа – Америка “.

В многополюсния свят, който се задава, защото има полюс Китай, полюс Русия, полюс Америка, Европа би трябвало да има своето почтено място като един от полюсите. За да може да противостои на тези провокации, главното от което е възходящото до 3 -4 милиарда население на Африка, съгласно прогнозите на Организация на обединените нации. Ако 10 или 15 % от тях тръгнат гладни и жадни към Европа, ние няма да можем да се оправим по метода, по който сме я подкарали.

А говорите ли си за това със Соломон Паси и Атлантическия клуб?

Ние с Атлантическия клуб си приказваме от доста години, защитавайки всеки своите тези и разнообразни азимути на развиването на българското общество.

Как си говорите, посредством медиите или персонално?

По всички канали и по няколко пъти, в случай че ви интересува съответно личността Соломон Паси. Това обаче не е належащо.Защото една партия, или социална организация, излиза със своите тези пред обществото. Не е нужно да употребява формата на директния разговор. Ние в телевизионни студиа сме си говорили с тези хора и азне ги назовавам врагове. Ние може да сме политически съперници и да виждаме друго пътя за развиване на българското общество и България, само че аз съм надълбоко уверен, че ние, русофилите, и атлантиците желаем добруването на България. Разбира се, всеки го схваща по своя метод.

Затова ли нарекохте партията си „ Възраждане на Отечеството”?

Партията е кръстена по този начин още през 2008 година от нейния основател и някогашен министър на защитата, военачалник Йордан Мутафчиев /1940 – 2015, б.а./. Това е партия основана и стъпила върху военно патриотичните структури в България, а считам, че офицерите са хора на достойнството. Затова от направените ми няколко оферти да оглавя съществуващи партии, одобрих точно това предложение, тъй като считам, че в партията има заслужен екип от почтени мъже, с които се познаваме от дълго време и работим добре.

Има обаче още една партия в България, с име сходно на вашето. Партия „ Възраждане”.

Тази партия е зародила 10 години след нас. Така че, аз няма по какъв начин да разясня за какво и по какъв метод съдът е позволил това повтаряне.

Да, това беше необичайно и за нас, по тази причина искахме да ви попитаме дали не разчитате на това съвпадане в имената, с цел да привлечете членска маса?

По-скоро този въпрос би трябвало да зададете на другата партия, зародила 10 години след нас. Аз с такива политически шмекерлъци нямам желание да се занимавам. Нашата позиция е ясна, безапелационна и открита.

Добре. А по какъв начин набирате членската си маса?

Като всички други партии. Чрез създаване на структури, посредством национални координатори,чрез срещи и беседи с хората.

Къде имате такива структури?

Миналата седмица открихме в Бургас и бургаска област такива структури и подразделения. Също в Карнобат, Айтос, Созопол. Вчера ми рапортуваха, че и в Царево се открива. Някои структури на други партии и ръководители се обръщат към нас за прекосяване в нашата партия. Например от „ Нова сила”, земеделци, русофилските организации и други.Влизат хора от цялото политическо пространство – от извънредно ляво до извънредно дясно, което ме радва. Членството единствено по себе си обаче не е най-важното. Вече споделих, че на нас са ни нужни от порядъка на 200 хиляди гласоподаватели. Ние се обръщаме към хората с вяра и молба да повярват в нашите тези и разбирания за добруването на България. Така ще превърнем русофилството в един незаобиколим фактор, защото сме обезпокоени от международните трендове на опълчване сред Изтока и Запада, вместо съдействие.

Г-н Малинов знаете, че българите в огромната си част са фенове на съветската просвета, само че и огромна част знаят, че Русия постоянно е преследвала имперските си цели.

Думичката „ винаги” не бих я употребявал. Но не виждам нищо ненормално в това, всяка страна да преследва своите цели. Важното е ние да не забравяме нашите български цели. И да ги слагаме над всички останали. Затова нашата партия се споделя „ Възраждане на Отечеството” Името приказва единствено за себе си.

А що се отнася до проекта„ Белене” и построяването на „ Турски поток”, би трябвало да кажем, че Русия не упорства, а предлага. Решението обаче е на българските управляващи.

Друг е въпроса по какъв метод България ги реализира. Това, че България е избрала да строи „ Балкански поток” по трасето на „ Южен поток” и цената на градежа е 3 милиарда лева. вместо 1 милиарда,това не е избор на Русия. Така че, тук става дума за българските управляващи и наши български решения.

Ясно и изрично би трябвало да се съобщи, че всичко, което е в полза на България, би трябвало да се отстоява и пази. Затова приказваме, че е нужна съществена смяна. Не единствено във връзка с Изтока, само че и във връзка с Запада. Защото знаете ли, че нямадруги американски бази на планетата, с изключение на в България, които да не си заплащат? Знаете ли за какво цената на тока от американските централи е 2 пъти по скъпа от тази на българските АЕЦ?

Смятам, че трите оферти: нефтопровода Бургас -Александропулос, „ Южен поток” и „ Белене”, при вярно отработване и отбрана на българските ползи, са планове, от които България печели. Но това е решение на българските управници.

Ако влезете в Народното събрание, с коя политическа мощ бихте си партнирали ?

С всяка политическа мощ, която одобри, че евроконтинентализмът е по-голям от евроатлантизма. Която одобри, че развиването сред Изтока и Запада би трябвало да е в тона на съдействието, и която преди всичко слага българския интерес и интереса на българския жител. Която поддържа връщането на историческата правдивост в българските учебници, на творения като „ Даваш ли, даваш, балканджи Йово”.

А на съветския език в учебно заведение?

Това е една доста добра самодейност, която следва да обсъждаме. В Плевен да вземем за пример споделиха, че имат по линия на „ Русофили” кабинети в детските градини, а в Руското учебно заведение /сегашната Езикова гимназия, б.а./трябва да стартира проучване на съветски език от 6 клас.

Надявам се, че няма да настоявате съветският език да стане наложителен.

Не виждам смисъл да стане наложителен.

Водим този диалог в навечерието на новогодишните празници. Затова, какво бихте поискал на плевенчани по този мотив?

Здраве, примирение и благополучие!

Източник:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР