AI инструментите в бизнеса провокират по-нестандартно мислене, екипност и творчески

...
Коментари Харесай

Forrester: AI може да повиши креативността в бизнеса


AI инструментите в бизнеса предизвикат по-нестандартно мислене, екипност и креативен метод (снимка: CC0 Public Domain)

Изкуственият разсъдък и неговите благоприятни условия не престават да се уголемяват, като AI може да подтиква творчеството у фирмите, настояват анализаторите от Forrester. Според тях, инструментите за изкуствен интелект могат да предизвикат по-нетрадиционно мислене, да насърчат екипния дух и да подкрепят съдействието.

„ Не става дума толкоз за технологията, а за метода, по който потреблението на технологията улеснява съдействието. То дава опция разнообразни функции да работят дружно за общата цел “, споделя Диего Ло Джудис, вицепрезидент и основен анализатор на Forrester. „ Идентифицирането на опциите за AI и построяването на AI решения изисква другите заинтригувани страни – да вземем за пример учени по данните, специалисти в разнообразни бизнес-области, дизайнери, разработчици и тестери – да седнат на една маса, да обмислят, разискват и да оставят креативните хрумвания да потекат. Разрушават се обичайните изолирани корпоративни структури. Различните заинтригувани страни работят дружно за общите цели “.

AI като катализатор на креативния метод

За да подкрепи положителното съдействие и изобретателността в корпоративното пространство, AI може да подтиква ексцентричното мислене, като даде на потребителите повече данни. Това им разрешава да разпознават евентуално неразпознаваеми модели и тертипи. Същевременно по този начин се намират спомагателни благоприятни условия, които въодушевяват и предизвикат креативния метод. Триизмерните визуализации на данните също могат да усилят изобретателността на търговците и разработчиците, които желаят да вземат решения и въз основа на констатациите на AI. Колкото по-усъвършенстван е AI, работещ с тези данни, толкоз повече благоприятни условия и модели ще може да разпознае той в морето от налична информация.
още по темата
Когато AI е интегриран в приложенията и подкрепя автоматизирането на оперативните процеси в фирмите, екипите могат да се възползват от увеличената продуктивност, защото всеки чиновник работи с една и съща информация. По същия метод автоматизацията лишава всички времеемки задания с повторяем темперамент, с цел да остави на хората пространство за творчество и изобретателно мислене. Тази автоматизация има и друго преимущество: отстрани грешките при повторяемата, рутинна работа.

AI може да извършва стратегии за премахване на неточности. Така усилва оптимално способността за намиране на евентуални неточности и тяхното елиминиране за усъвършенстване на процеса на даване на крайния артикул. Освен това изкуственият разсъдък оказва помощ при основаването на невиждани нови планирани модели. А те на собствен ред разрешават на организациите и техните консуматори да прибягнат към нови способи за подготовка за евентуално непредвидени резултати.

Креативност, интеграция, AI

За да се подкрепи разгръщането на творчеството посредством навсякъде потребление на AI, първо инструментите, основани на AI, би трябвало да станат по-широко налични за работната мощ като цяло. Това би дало на служащите повече благоприятни условия да се възползват от функционалностите и опциите на AI.

Според специалистите на Forrester, креативните благоприятни условия на потребителите за решение на проблеми могат да бъдат подтиквани и от потреблението на AI ботове или цифрови близнаци на база AI. Подобни принадлежности разрешават на потребителите елементарно да опитват и да тестват, което пък им дава повече време за фокусиране върху детайлите, които се нуждаят от повече обсъждане и грижа.

„ Облакът демократизира потреблението на интернет-базирани AI услуги, артикули и голямото количество източници на данни, които AI моделите обработват, с цел да обезпечат по-добро изцяло схващане на нещата и да усилят изобретателността. 5G даде опция на новите облачни технологии да обезпечат повече AI мощ към мобилните устройства и IoT устройствата за всички “, сподели Ло Джудис. „ По-сложните приложения и решения, въодушевени от AI, основани от фирмите за техните чиновници или крайни консуматори, в този момент са по-достъпни за всеки, който има мобилен телефон “.

Според Forrester, най-хубавият метод за консолидиране на AI и машинното образование в предприятието е фокусирането успеваемостта. Насочвайки вниманието към това какъв е резултатът, а не какъв брой време е вложено в постигането на дадени резултати, може да помогне да се реализира доста по-добър резултат.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР