Агенцията се позова на Сирийския център за наблюдение на правата

...
Агенцията се позова на Сирийския център за наблюдение на правата
Коментари Харесай

Над 600 са вече убитите цивилни в Източна Гита

Агенцията се базира на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида.

Интензивността на въздушните удари и артилерийския обстрел по последния размирен бастион край столицата Дамаск понижа, откогато Русия вкара от през вчерашния ден всекидневна петчасова филантропична пауза в региона.

Неправителствената мониторингова организация обаче заяви, че през днешния ден са убити още осем цивилни и под парчета са открити нови тела. С това цивилните жертви станаха 601 за 10 дни.

След днешната филантропична пауза обаче се е засилила интензивността на въздушните удари, а боевете сред държавните сили и бунтовниците са се възобновили по места в Източна Гута, заяви наблюдателният център, представен от ДПА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли обвиняванията на Съединени американски щати, че Русия нарушава оповестеното от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации 30-дневно филантропично преустановяване на огъня в Сирия.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров упрекна бунтовниците в Източна Гута , че не престават да обстрелват със снаряди Дамаск, блокират доставките на филантропична помощ и пречат на евакуацията на цивилни от анклава.

Организация на обединените нации заяви, че има подготвеност да достави филантропична помощ в 10 обсадени и мъчно налични региони в Сирия, в това число в Източна Гута, само че примирието не се съблюдава, съобщи Асошиейтед прес.

Петчасовата филантропична пауза по самодейност на Русия не е задоволителна за снабдяване на помощи, акцентира заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Марк Лоукок.

Той предизвести, че още хора ще умрат в Сирия от апетит и заболявания, в случай че все по този начин не доближава филантропична помощ до обсадените и мъчно налични региони
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР