Съедините щати преразглеждат отношенията си с Грузия заради противоречивия закон

...
Съедините щати преразглеждат отношенията си с Грузия заради противоречивия закон
Коментари Харесай

След спорния закон в Грузия: Вашингтон преразглежда отношенията си с Тбилиси

Съедините щати преразглеждат връзките си с Грузия поради спорния закон за " задграничните сътрудници ". Това гласи изказване на американския държавен секретар - Антъни Блинкен.

Според него, нормативният акт ще " задуши правото на свободно събиране и изложение, ще стигматизира организациите, които работят за богатството на грузинските жители, и ще затрудни работата на самостоятелните медии ". Въвеждат се и визови ограничавания за лица, виновни за " подкопаването на демокрацията " в Грузия.

Коментар на думите на Блинкен от Тбилиси към момента няма. Имена не се загатват, само че се допуска, че става дума за членове на ръководещата партия " Грузинска фантазия ". Според ръководещите, законът ще подсигурява бистрота в работата на неправителствените организации. А критиците на документа настояват, че той ще се употребява за кавга с несъгласните с властта, както това се случва в Русия. Президентът на Грузия наложи несъгласие на закона, само че поради болшинството в Парламента, то ще бъде преодоляно.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР