Отборът на Бешикташ спечели за 11-и път турнира за Купата

...
Отборът на Бешикташ спечели за 11-и път турнира за Купата
Коментари Харесай

Бешикташ вдигна Купата на Турция след инфарктен мач

Отборът на Бешикташ завоюва за 11-и път шампионата за Купата на Турция. Във финала на Олимпийския стадион " Ататюрк " в Истанбул " орлите " се постановиха с 3:2 над Трабзонспор.

Пол Онуачу даде преднина на гостите от Трабзон в 13-ата минута след страховит 60-метров независим пробив, който приключи с технично копване на топката над вратаря.

Бешикташ съумя да изравни в самия завършек на първото полувреме с гол от дузпа на Рашид Гезал.

" Черно-белите " направиха цялостен поврат в 54-тата минута посредством Салих Юджан, само че драмата в мача предстоеше в самия край.

В 89-ата минута някогашният нападател на Арсенал Никола Пепе бе прецизен за 2:2, само че Бешикташ съумя да откри сили и да стигне до победно попадение в четвъртата минута на добавеното време. Негов създател стана Ал Мусрати.

За Бешикташ това е първа Купа на Турция от 2021 година. Трабзонспор, който е третият най-успешен тим в шампионата след Галатасарай (18 купи) и Бешикташ (11 купи), пропусна да се изравни с " орлите " с по 10 на второто място. За черноморския отбор това бе седми загубен край, като повече има само Фенербахче (11).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР