90% спазват правилата, а 10 на сто - не. Това

...
90% спазват правилата, а 10 на сто - не. Това
Коментари Харесай

Кантарджиев: Ваксина у нас до началото на 2021 г.

90% съблюдават разпоредбите, а 10 на 100 - не. Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев. По думите му, маската би трябвало да е на лицето на този, който може да болести близките. Професорът счита, че децата под 12 година може да не носят маски. " Първата работа на дребните е да стартират да си разменят маските ", предвиждат шефът на Центъра за паразитни заболявания пред Нова тв.

Той предложи хората, които ще отидат на тържествата за Съединението, да стоят на отдалеченост и да не се целуват, " както написа в кървавото писмо ".

Проф. Кантарджиев съобщи, че се разчита на имунизацията и напомни, че страната е подписала контракт за доставка на стотици ваксини. По думите му, ваксина у нас ще има късната есен, началото на зимата или до началото на 2021 г. 

Има светлина в тунела, съобщи професорът. По думите му, имунизацията би трябвало да има рационална цена, тъй като ще се поставя на доста хора. Първоначално у нас тя ще е за рисковите групи - хората над 65 година, хората с онкологични болести, само че към момента не е ясно дали ще бъде подобаваща за тях, тъй като имунизацията е жива.

Преди 4 седмици доста младежи се заразиха на балове, нощни заведения и обществени събития. Заради тях от 2 седмици имаме доста възрастни, инфектирани от тях. Това е причина за покачване на смъртността, сподели Кантарджиев.

От 2-3 седмици имаме понижение на инфектираните, добави той.

Въпреки неспазването на ограниченията от някои хора, имаме понижение на заразяването. Това е с помощта на горещото и изсъхнало време, изясни професорът. Но случаите ще се усилват с настъпването на есента, когато маските ще са извънредно нужни.

По думите му, най-опасен е коронавирусът е за хората с хематологични и сърдечни болести, само че дългогодишните пушачи са по-малко наранени, тъй като при тях рецепторите, за които може да се закачи вирусът, са по-малко. Който пуши, да продължава да пуши, само че умерено, предложи професорът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР