55 хиляди четвъртокласници ще покажат знанията си по български език

...
55 хиляди четвъртокласници ще покажат знанията си по български език
Коментари Харесай

Започна националното външно оценяване за учениците от 4 клас

55 хиляди четвъртокласници ще покажат знанията си по български език и литература и математика през днешния ден и на следващия ден. В 10 часа стартира националното външно оценяване.
Прочетете още
Децата ще би трябвало да решат тест за 60 минути. За учениците със специфични просветителни потребности времето за решаването на теста е 90 минути. Изпитът по български език съдържа 21 задания, разпределени в три елементи.

В първата има диктовка и 10 задания с избираем отговор, тест за четене и тестови задания и речева задача с креативен темперамент, изискваща свободен отговор. Втората част на теста се състои от текст за четене с схващане и до 10 задания към него – 4 задания с избираем отговори 6 със свободен отговор.

Третата част на теста включва задача с креативен темперамент. Изисква се учениците да основат къс текст от 3 до 6 фрази благодарение на нагледна опора Задачите по математика са 25, написа БТВ.

Всеки възпитаник би трябвало да носи писалка, с черен цвят, с която да написа. Близо 14 хиляди квестори ще наблюдават за спазването на реда, а резултатите ще станат ясни до 7 юни.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР