360 милиона - поне толкова са пристрастените към онлайн хазарт

...
360 милиона - поне толкова са пристрастените към онлайн хазарт
Коментари Харесай

Индия: да се самоубиеш заради онлайн игра


360 милиона - най-малко толкоз са пристрастените към онлайн хазарт индийци. И тъй като няма по какъв начин всички да печелят, се стига и до трагични развръзки поради насъбрани загуби - 17 самоубийства за година единствено в един от щатите.

С пристрастяването към
хазарта на 29-годишната Бхавани фамилните спестявания стартират да се топят, а задълженията - да нарастват. Жителката на южния индийски град Ченай ставала от леглото измежду нощ, с цел да играе онлайн игри с карти, като да вземем за пример Rummy. На няколко пъти обещавала на брачна половинка си, че ще се откаже, само че по този начин и не го направила.

Тя и брачният партньор ѝ Багирадж Раджена, родители на две дребни деца, изгубили и пари - в размер на към 22 700 евро, и златните бижута, които Бхавани взимала назаем от сестрите си.

Трагедията на пристрастяването

.

" Първоначално брачната половинка ми направи известни облаги, което я накара да влага още пари в играта. След няколкото победи обаче тя стартира непрекъснато да губи. Въпреки това продължи да играе, най-вече криейки се ", споделя Раджена. В момента 90 % от месечната му заплата отиват за изплащането на задълженията на починалата му брачна половинка. 
Редакцията предлага
На фона на внезапния растеж на самоубийствата през октомври щатът Тамил Наду одобри закон за възбрана на онлайн
хазарта и за контролиране на онлайн залаганията. Но възлизащата на милиарди промишленост на онлайн хазарта в Индия продължава взрива си, като редом се увеличават и опасенията от все по-голямо пристрастяване към игрите.

Прогнозите са, че през идващите четири години този отрасъл ще утрои размера си в. Според отчет на консултантската компания " Ърнст и Янг " в страната към този момент има над 400 започващи компании за онлайн игри и към 360 милиона играчи. 

И децата са застрашени

" Ежедневно получаваме стотици позвънявания от родители, които се обръщат към нас, с цел да се консултираме децата им, пристрастени към онлайн
хазартни игри. Тези деца играят с пари, залагайки всеки хиляди долари ", споделя Унмеш Джоши, от неправителствената организация Responsible Netism. Тя е разширила стратегиите си за битка със зависимостите и консултациите за деца.

Само някои от индийските щати обаче са подхванали начинания, ориентирани срещу резкия взрив на онлайн
хазарта. " Съществува незабавна нужда от основаване на правила за онлайн хазартните игри. Именно регулацията, а не безапелационната възбрана, би решила казуса. В момента е належащо обезпечаването на обществена поддръжка за подвластните и даването на образование на децата в региона на технологиите ", споделя още Джоши.

С игрите се занимава и Върховният съд

Въпреки че игрите на шанса в Индия са неразрешени, определянето на това кое е законно и кое не остава противоречиво. Според Върховния съд да вземем за пример фантастичните спортове са игри, базирани на уменията, което ги прави законни. А до момента съдилищата ги бяха класифицирали като игри на шанса.

Дали възбраните ще съумеят да сложат завършек на игрите на щастието?

Онлайн игрите с действителни пари, както и игрите на шанса се смятат за близки до
хазарта и в множеството случаи са неразрешени.

Асоциацията на играещите електронни спортове, която е група с нестопанска цел, прикани държавното управление на Тамил Наду да разграничи от харазта игрите, учредени на умения. " Данните сочат, че в Индия има над шест милиона професионални онлайн играчи. В предишното те са страдали от възбраните на игри, които ги превръщали в нарушители. За някои от тях практикуването на онлайн игри е средство за прехранване и те съставляват огромна част от " гиг " стопанската система ", споделя директорката на организацията Шивани Джа.

Адвокатката Адитя Кумар от Ню Делхи счита, че би трябвало да се сътвори самостоятелна комисия, която да открива кое е игра на умения и кое - на шанса. " Това ще помогне на държавното управление да се оправи със
залаганията и хазарта. " Кумар счита, че щатите и централното държавно управление би трябвало да работят взаимно по въпроса за регулациите.

Съпругът на Бхавани Раджена е за цялостна възбрана на онлайн игрите в щата Тамил Наду. Според него.                                                                                   

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР