30-годишният австриец Марк Матешиц, чийто баща Дитрих почина в края

...
30-годишният австриец Марк Матешиц, чийто баща Дитрих почина в края
Коментари Харесай

Ето кой е най-богатият милениал в Европа

30-годишният австриец Марк Матешиц, чийто татко Дитрих умря в края на октомври на 78 години след дългогодишна борба с рак на панкреаса, преди малко стана най-богатият милениал в Европа. Той наследи 49% от многомилиардната империя на Red Bull и пое контрола над два тима от Формула 1, написа profit.bg.

Според Bloomberg Billionaires Index положението на Матешиц към този момент е 15,8 милиарда $, което го прави и четвъртият най-богат милениал в света. Той също по този начин е 94-ти в листата на най-богатите хора в света.
-->
 Марк Матешиц, Red Bull и по какъв начин се трансформира в най-богатия милениал в Европа - Lifestyle.bg

Марк Матешиц е роден през 1990 година в Австрия, където прекарва и цялата си младост. Той посещава университета в Залцбург, преди да основе през 2018 година лична компания за бира и лимонада, създавана с вода, добита от един от най-старите естествени водни извори в Австрия.

Интересен факт е, че до дипломирането Матешиц употребява моминското име на майка си, Анита Герхардтер. През по-голямата част от живота си той остава неизвестен за медиите и към момента заобикаля публичния живот и обществените събития. Сега обаче мъчно ще избяга от светлината на прожекторите.

Матешиц е единствен потомък на съоснователя на Red Bull Дитрих Матешиц. Той наследява всичките акции на татко си в компанията, като останалите 51% от акциите се държат от фамилията на тайландския предприемач Чалео Ювидя- вторият съосновател на Red Bull. Освен това фамилията на Йовидя ще упражнява главния надзор върху по-нататъшната орис на компанията.

В прессъобщение, оповестено след гибелта на татко му, Марк Матешиц разгласи, че занапред нататък има намерение да се концентрира само върху ръководството на наследения си дял в Red Bull.

Red Bull е учредена през 1984 година и за първи път се появява на австрийския пазар през 1987 година Оттогава марката освен господства в промишлеността на енергийните питиета, само че също по този начин се трансформира в синоним на доста рискови спортове и необятно разбирани занимания. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР