25 Март Вследствие на кризата от последната година 67% от

...
25 Март Вследствие на кризата от последната година 67% от
Коментари Харесай

54% от българските компании търсят алтернативни платформи за разплащания

25 Март
Вследствие на рецесията от последната година 67% от българските бизнеси споделят, че са трансформирали до някаква степен метода на предложение на артикули и услуги, а 54% от фирмите не престават да търсят различни решения за отдалечено приемане на поръчки и разплащания. Това демонстрира изследване, поръчано от Settle Group и извършено измежду близо 12 хиляди представители на дребния и междинен бизнес в Европа, измежду които над 500 български компании.

" Безспорно дребният и междинен бизнес е един от секторите, които претърпяха най-вече загуби от коронакризата. И с цел да спасят бизнеса си сега, те са един от моторите на новата вълна от новаторски технологии. Те търсят и вкарват в бизнеса си решения, които да им оказват помощ да се развиват, макар рецесията. Последните ни изследвания демонстрират несъмнено, че има ясна потребност и търсене на по-удобен инструмент, който да оказва помощ на дребния и междинен бизнес, освен да се оправи с актуалната обстановка, само че и да подкрепя развиването му и в бъдеще. Това е и нашата цел в Settle - да помогнем на бизнеса освен да правят заплащанията си по елементарен и безвреден метод, само че и да имат нови благоприятни условия за увеличение на приходите и на потребителската база ", показа Даниел Р. Дьодерлайн, основен изпълнителен шеф и създател на Settle Group.

Основната причина, посочена от 46% от българските участници в изследването, с цел да вкарат решение за приемане на поръчки и заплащания посредством приложение за мобилни разплащания, е да могат по този метод да усилят приходите си. Най-важното за 30% от далите отговор български представители са ниските такси за приемане на заплащане, а за 27% е достигането посредством приложението до нови консуматори.

 54% от българските компании търсят различни платформи за разплащания

" Нови способи за приемане на заплащания, за постигане до потребителите, за приемане на предварителни и отдалечени поръчки са нужни на бизнеса сега и са мотор за развиване и предложение на нови софтуерни решения. Основният фактор, който подкрепя развиването на безконтактните технологии, включително и мобилните разплащания е равнището на съгласуваност. България е измежду страните с високо равнище на съгласуваност и прогнозите демонстрират, че през 2022 година, броят на дейните интернет консуматори на месец ще доближи 4.19 милиона или 62.64% от популацията, а броят на дейните консуматори със смарт телефони ще доближи 4.13 милиона. Всичко това демонстрира, че по-голямата част от потребителската база на дребния и междинен бизнес към този момент са оборудвани с всичко належащо, с цел да вършат заплащания, употребявайки своя телефон ", добавя Дьодерлайн.

Резултатите от изследването сочат още, че 37% от българските участници чакат рецесията да отмине и да се върнат към " естествения " си бизнес от преди рецесията в интервал от 1 до 2 години, 19% са много по-оптимистични и чакат това да се случи до 3 месеца, а 21% дават отговор, че това към този момент в никакъв случай няма да се случи и би трябвало да се научим да оперираме в новото " обикновено ".
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР