2021-а беше толкова силна (за пореден път) за френското кино,

...
2021-а беше толкова силна (за пореден път) за френското кино,
Коментари Харесай

Младите любовници - различният любовен филм

2021-а беше толкоз мощна (за следващ път) за френското кино, че на Карин Тардио (по сюжет на починалата Солвейг Анспак) мина съвсем неусетно, без награди и със междинна оценка в IMdb. А не трябваше, тъй като е внимателен, гальовен, спокоен човешки филм (въпреки сякаш скандалната и ексцентрична фабула), който ни оставя с тиха наслада в сърцата и прави денят ни ярък и оптимистичен.

Пиер (Мелвил Пупо, артист на Озон, играл и в български филм) е прекрасен и широкоплещест лекар-онколог на 46 с прошарена брада, високо чело, верен нос, квадратна брадичка и кротки очи, който се оставя след професионален триумф да бъде заведен в дребна къщурка в Ирландия от най-хубавия си другар и сътрудник. Шариф Андура играе грозноватия, рижав, червендалест, с меснат нос, сбръчкани клепачи и огромни обърнати бърни Жорж.
 550 дами съдят Uber за тежки полови злоупотреби 14 юли 2022 | 550 дами съдят платформата за напредване Uber в Съединени американски щати за серия от полови похищения. Делото беше заведено...
Там Пиер още веднъж се среща със 71-годишната горда и грациозна хубавица с гъста къдрава грива, високи скули, прелестни трапчинки и неустоима полуусмивка Шона (Фани Ардан), с която се е срещнал преди пет лета, до момента в който тя е седяла до умиращата си другарка и негова пациентка. Накратко- сред двамата пламва обич, неразрешена и шокираща (няма да ви описвам перипетиите нарочно), той постоянно пътува от родния Лион до нейното уютно и обзаведено с усет малко жилище, даже сексът е гальовен и муден, само че съвсем екстатичен.

Неговата руса, очарователна и привлекателна брачна половинка със заоблени форми, огромни очи, тънки устни и копринена кожа Жан (Сесил де Франс, неузнаваема) го приема тежко. Нейната щерка, набитата и неугледна, само че симпатична и занимателна Сесилия (Флоранс Лоаре Кайе) е объркана и сащисана, само че доброжелателна.

Както постоянно, мислим, че казусът ще са обществото и близките, само че в действителност фокусът е различен - Шона е болна от Паркинсон, който се утежнява, и тя не желае Пиер да я гледа по какъв начин деградира и става непозната на самата себе си, още по-малко пък той да се грижи за нея. Разбираме я и даже сме съгласни - всеки желае да бъде запомнен здрав, прекрасен, разговорлив, известен и харесван, а не чезнещ и унил, и не желае да ангажира обичания с несгоди и тегоби.

Но финалът е друг.Защото същинската обич е безкористна, жертвоготовна и благородна, помни единствено красивото и възвишеното и незабавно не помни неприятното, ежедневното и баналното.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР