№43 - от понеделник това е позицията на Григор Димитров

...
№43 - от понеделник това е позицията на Григор Димитров
Коментари Харесай

Барселона - началото на завръщането за Григор Димитров?

№43 - от понеделник това е позицията на Григор Димитров в международната класация. От края на 2012-а българинът не бе падал толкоз обратно в класацията на АТР. Но тази позиция ясно демонстрира слабата минала година за Григор. Това най-вероятно бе и повода самият той да изпрати обръщение към почитателите си, споделяйки оптимистично, че "завръщанията са по-силни от спънките ".

Е, фактически сякаш към този момент идва времето Григор да се завърне с гръм и тропот измежду най-хубавите в тениса. В Монте Карло представянето не бе неприятно, просто жребият отреди мач още в трети кръг с "Краля на клея " Рафа Надал. До края на сезона някогашният №3 няма доста точки за отбрана, тъй че има всички шансове да се завърне най-малко в топ 20 до края на 2019-а.

И всичко това може да стартира от тази седмица и присъединяване му на шампионата в Барселона. Надпреварата от категория АТР 500 по принцип не бе в проектите на Димитров, само че в последна сметка реши да се включи, правейки го с покана от уредниците.

През предходната година той стигна до четвъртфиналите в каталунската столица като победи Жил Симон и Малек Джазири преди да загуби от Пабло Кареньо Буста. Успехите над Симон и Джазири пък бяха първите му на този шампионат след трите загуби в първите му мачове през 2008, 2011 и 2013.

Извън това Димитров има хубави мемоари от Барселона, защото като младеж даже живя известно време в града и е упражнявал постоянно на кортовете на тенис клуб "Барселона ".

Сега ново постигане до четвъртфиналите не наподобява по никакъв начин лесна задача, защото Григор е по-назад измежду поставените и надлежно ще има има тежък път към топ 8.

В сряда той започва с сложен противник в лицето на Фернандо Вердаско. 35-годишният испанец се усеща прелестно на клей, настилката, на която е спечелил 5 от 7-те си трофеи. Двамата имат шест мача между тях като са си побелили по 3 победи. На клей обаче преимуществото е за испанеца - 2:1 триумфа, в това число този на Ролан Гарос преди година, пристигнал със 7:6(4), 6:2, 6:4.

Мачът е четвърти на корт „ Рафа Надал”, където програмата започва в 12 часа българско време. Това значи, че дуелът на Григор ще е в късния следобяд. Той ще бъде предаван по MAX Sport 1.

А при превъзмогването на Вердаско, то в трети кръг го чака Николас Джари, който изненадващо победи любимеца и втори в схемата Александър Зверев.

Иначе огромното внимание в Барселона разумно ще е ориентирано към Рафаел Надал. "Краля на клея " изненадващо загуби от Фабио Фонини на полуфиналите в Монте Карло и се чака с неспокойствие да забележим реакцията му на различен от обичаните му шампионати, на които Надал има 11 трофеи.

Негов първи противник е Леонардо Майер, а по-късно може да забележим най-вероятно последно издание на класиката Надал-Давид Ферер. Както е известно, ветеранът поставя завършек на кариерата си в Мадрид, а тук стартира с триумф над Миша Зверев. Следващият му противник е Люка Пуй. В четвъртината на Надал е още Стефанос Циципас.

Другият огромен любимец в шампионата наподобява Доминик Тийм. Третият в схемата започва с един от допустимо най-трудните противници на алено - Диего Шварцман и го победи в два сета. В тази част са още Карен Хачанов и Пабло Кареньо Буста. Двубой сред Надал и Тийм е вероятен на полуфинал.

В третата четвъртина пък с интерес ще следим, дали първенецът от Монте Карло Фонини ще продължи с превъзходния си тенис. Негов противник във втори кръг е испанският гений Никола Кун, а нататък го чака като подложен Денис Шаповалов. За четвъртфинал пък вероятни противници са Кей Нишикори и младежът Феликс Оже-Алиасим.

Целият шампионат от Барселона можете да гледате през седмицата в ефира на MAX Sport 1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР