Министърът на младежта и спорта Георги Глушков проведе среща с

...
Министърът на младежта и спорта Георги Глушков проведе среща с
Коментари Харесай

Министър Георги Глушков се срещна с вицепрезидента на Ръгби Европа Кристиан Дюля

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков организира среща с вицепрезидента на Ръгби Европа Кристиан Дюля. Двамата разискаха положението на ръгбито в България и на Стария континент, както и бъдещото му развиване.

Глушков означи, че груповите спортове се радват на огромна известност у нас и провокират сериозен интерес измежду подрастващите. По думите му екипът на ММС ще работи за обезпечаване на по-справедливо финансиране на федерациите, администриращи отборни спортове.

Вицепрезидентът на европейската централа Кристиан Дюля срещна министър Глушков с визията за развиване на ръгбито на Стария континент.

„ Важно е нашата организация да работите с институциите, олимпийските комитети и учебните заведения, с цел да може да доближи до повече хора “, акцентира Дюля.

На срещата с Георги Глушков участваха още президентът на БФРъгби Атанас Зафиров, генералният секретар Георги Маринкин, техническият шеф Павел Велков и треньорът на националния тим при мъже и U18 Цветостин Цветков. Те осведомиха министъра на младежта и спорта за напредъка на ръгбито в България и провокациите пред, които е изправен спортът.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР