Водещият производител на микроелектроника Taiwan Semiconductor Manufacturing Company () няма

...
Водещият производител на микроелектроника Taiwan Semiconductor Manufacturing Company () няма
Коментари Харесай

Преговорите между ЕС и TSMC не се получиха и компанията удвоява инвестициите си в САЩ

Водещият производител на микроелектроника Taiwan Semiconductor Manufacturing Company () няма да влага в производството на полупроводници в Европа . Вместо това тайванската компания се концентрира върху разширението на своите индустриални мощности в Съединени американски щати. Агенция Reuters, че договарянията на TSMC с европейските регулаторни органи са минали „много зле“. Ето за какво компанията има намерение да удвои вложенията в построяването на нови фабрики в Аризона. Преимуществата на американското произвеждане са явни – в Съединени американски щати се намират основните клиенти, които генерират съвсем всичката облага на TSMC.

В края на предишното лято TSMC, че ще влага от 10 до 12 милиарда щ. $ в строителството на нов цех за производството на чипове в град Финикс, Аризона. По-късно, през месец март тази година се появи информация, че TSMC усилва тези вложения от $12 милиарда на $35 милиарда. Но в този момент обстановката се е трансформирала и пазарните анализатори от Уолстрийт настояват, че тайванската компания ще усили стартовите вложения в производството на полупроводници в Съединени американски щати до 23-25 милиарда американски $.

Важно е да се подчертае, че не става дума просто за удвояване на индустриалните мощности, а за строителството на фабрики в Съединени американски щати, в които се употребяват най-новите към сегашен ден технологии. Докато преди няколко месеца TSMC говореше, че в Северна Америка ще се създават чипове посредством 5 нанометров софтуерен развой, който е най-съвременният към сегашен ден, в този момент тайванската компания преглежда опцията за производството на по-съвършени чипове. Тайванският производител има намерение да създава в Съединени американски щати чипове посредством 3 нанометров софтуерен развой . Тази технология е доста по производителна и ефикасна, спрямо това, което към сегашен ден употребяват Apple, Samsung и Qualcomm в своите флагмански решения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР