Социалните мрежи Facebook и Instagram, собственост на Meta са подложени

...
Социалните мрежи Facebook и Instagram, собственост на Meta са подложени
Коментари Харесай

Meta е изправена пред огромни глоби: ЕС разследва как се гарантира безопасността на децата във Facebook и Instagram

Социалните мрежи Фейсбук и Instagram, благосъстоятелност на Meta са подложени на инспекция заради нарушавания на европейското законодателство във връзка с онлайн наличие, което заплашва сигурността на децата. За това заяви по-рано през днешния ден Европейската комисия (ЕК). Това може да докара до големи санкции за оборота на компанията.

Съгласно европейския Закон за цифровите услуги (DSA), който влезе в действие предходната година, от софтуерните компании се изисква да подхващат избрани ограничения за битка с противозаконното и рисково наличие. Европейската комисия съобщи, че има намерение да стартира задълбочено следствие на Фейсбук и Instagram заради опасения, че администрациите на обществените мрежи не са се справили съответно с рисковете за децата. Meta показа своя отчет за оценка на риска през септември предходната година.

„ Комисията е загрижена, че системите на Фейсбук и Instagram, в това число техните логаритми могат да насърчат поведенчески зависимости при децата, както и да основат по този начин наречения „ резултат на заешката дупка “. Освен това Комисията е загрижена и за методите за инспекция на възрастта и верификация на Meta. “

заяви представител на Европейска комисия

Опасенията на регулатора са свързани с достъпа на децата до неуместно наличие.

Meta към този момент притегли нежелано внимание от страна на европейските чиновници по въпроса за предизборната дезинформация – това е изключително значимо в светлината на изборите за Европейски парламент през юни. Евентуални нарушавания на DSA водят до санкция в размер до 6% от световния оборот на компанията за годината.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР