Въпреки огромните и тежки твърдения, че руското оръжие е най-доброто

...
Въпреки огромните и тежки твърдения, че руското оръжие е най-доброто
Коментари Харесай

F-15EX Eagle II е ракетният камион на САЩ

Въпреки големите и тежки изказвания, че съветското оръжие е най-хубавото в света, до този миг продължаваме да следим чертежи и най-различни компютърни анимации, които описват някаква странна и даже невиждана история. Истината е, че в последните няколко години сме забелязали по-сериозна съветска техника в холивудски филми, в сравнение с фронта в Украйна и това не е изненада за никого.

Съединени американски щати е на път да сложи нов връх в основаването на изтребител, който може да носи съществено количество муниции, с което да бъде един от най-тежките и застрашаващи летателни апарати на XXI век. Новият F-15EX Eagle II или още „ Super Eagle “ ще може да носи три JASSM круизни ракети, 12 AMRAAM ракети въздух-въздух и спомагателни дребни наслади, с които да заплаши всеки съвременен изтребител. Комбинацията го трансформира в особена машина, която действително играе ролята на ракетен камион, само че има сериозна маневреност и умерено може да се разправи с някои от главните си съперници.

На 30 август се твърди, че Super Eagle е направил няколко летателни часа и е стрелял с ракети JASSM. Не се е наложило да употребява 12-те далекобойни ракети за въздушен пердах, само че при тях няма доста потребност от доказване, защото са от дълго време на въоръжение в американската авиация. Въпросният изтребител е един от последните и настоящи машини, които би трябвало да доставят въздушно предимство на водача. Първият подобен модел е пуснат през 1972 година и оттогава се следи доста съществено възобновяване и насърчаване на технологията.

Външността му резервира някои от старите черти, само че хардуерът в кабината е напълно друга история. Изтребителят включва най-различни усъвършенствания, с които разрешава лесна работа на водача, множеството принадлежности са тъчскрийн екрани, а компютрите имат задоволително сериозна изчислителна мощ, с цел да подсигуряват още по-лесно и качествено пилотиране. Идеята на американците е да разрешат на водача да има по-сериозна независимост и да разреши на компютъра да засича евентуалните закани. Не е несъмнено дали въпросната машина ще бъде способна да поема контрола и да прави разнообразни защитни маневри, само че съдейки по развиването на изкуствения разсъдък, не е мъчно да чакаме и сходни технологии.

Super Eagle е еднакъв с предходните модели на F-15 и несъмнено може да носи доста повече оръжие и от предците си. Тайната се крие в специфичното поделение за изстрелване на ракети, което разрешава по-компактно и елементарно събиране, позволявайки и преноса на по-сериозен товар. Логично е, че с изключение на ракети, могат да се носят и бомби, които постоянно споделят с водача и разрешават лазерно ориентиране. По този метод Super Eagle може да се похвали с 23 обособени бойни системи, до момента в който предходния има едвам 17.

Математически видяно, тази машина може умерено да се оправи с до 6 противников изтребителя, като това е минималната стойност. 3-те JASSM ракети могат да покрият радиус от близо 430 километра, а с помощта на по-различната им форма, засичането им на радара ще бъде много по-трудно. Super Eagle се трансформира в изключително главоболие и умерено може да бие от разстояние, без да се постанова даже да се среща с съперника си. Опитният водач умерено може да го трансформира във вселенска злина.

Идеята на General Dynamix и Lockheet Martin е, че желаят да основат многопластов аероплан, който може да нападна наземни цели и по-късно да премине в офанзива против въздушни закани. И до момента в който F-35 ще изостане доста във въоръжението си, не би трябвало да забравяме, че по-скъпата машина би трябвало да остане невидима за съперника си. Super Eagle не е създаден да бъде незабележим, това ще е опит да скриете културист в рейс, само че пък това не е и необикновен проблем, той няма потребност да се крие.

Необходима ли е такава машина? Абсолютно, имайки поради комбинацията и опциите на F-16 и F-35 в партньорство, ракетният камион може да се оправи с най-различните сложени задания и няма да разочарова никого!  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР