Повече от половин милион палестинци са били разселени през последните

...
Повече от половин милион палестинци са били разселени през последните
Коментари Харесай

„Повече от половин милион души“ са избягали от боевете в Рафа и Северна Газа

Повече от половин милион палестинци са били разселени през последните дни заради ескалиращи израелски военни интервенции в Южна и Северна Газа, споделят от Организация на обединените нации.

Около 450 000 палестинци са били прогонени от Рафах в южната част на Газа през миналата седмица, заяви организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци във вторник.

Имаше почти 1,3 милиона души, укриващи се в Рафах преди този момент Израел стартира да навлиза в града, който съгласно Израел е последната цитадела на Хамас.

Израелските сили също се бият против бойците на Хамас в северната част на Газа, където армията е почнала огромни интервенции по-рано през войната.

Заповедите за евакуация на армията, издадени в събота, са разселили към 100 000 души до момента, сподели заместник-говорителят на Организация на обединените нации Фархан Хак пред кореспонденти в понеделник.

Палестинец публични лица споделят, че израелските удари в централната част на Газа са умъртвили минимум 12 души през нощта и във вторник.

През последната седмица не...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР