ЖЕНЕВА (АП) — Конфликтите и природните бедствия оставиха рекордните близо

...
ЖЕНЕВА (АП) — Конфликтите и природните бедствия оставиха рекордните близо
Коментари Харесай

Групата за проследяване на миграцията казва, че 76 милиона души са били разселени в техните страни през 2023 г.

ЖЕНЕВА (АП) — Конфликтите и естествените бедствия оставиха рекордните близо 76 милиона души, разселени в техните страни предходната година, с принуждение в Судан, Конго и Близкият изток води до две трети от новото придвижване, сподели водеща група за наблюдаване на миграцията във вторник.

Докладът на Центъра за наблюдаване на вътрешното разселване откри, че броят на вътрешно разселените хора или вътрешно разселените лица е скочил с 50% през последните пет години и почти удвоени през последното десетилетие. Той не обгръща бежанци — разселени лица, избягали в друга страна.

Докладът наблюдава два съществени набора от информация. Той преброи 46,9 милиона физически придвижвания на хора през 2023 година - от време на време повече от един път. В множеството от тези случаи, като да вземем за пример след естествени бедствия като наводнения, хората в последна сметка се завръщат вкъщи.

Също по този начин компилира кумулативния брой хора, които са живели надалеч от домовете си през 2023 година, в това число тези, които към момента са разс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР