На свое заседание на 14 май 2024 г. Надзорният съвет

...
На свое заседание на 14 май 2024 г. Надзорният съвет
Коментари Харесай

Наздзорният съвет на НОИ прие предложението на социалния министър за вдигането на пенсиите с 11%

На свое съвещание на 14 май 2024 година Надзорният съвет на Националния застрахователен институт (НОИ) одобри решение осъвременяването на пенсиите от 1 юли 2024 година да бъде с 11 %. Това стана по предложение на министъра на труда и обществената политика и член на Надзорния съвет Ивайло Иванов. Този % бе заложен в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2024 година, като размерът на плануваните средства за осъвременяване на пенсиите от 1 юли е 1 110,7 млн. лева При разискване на решението бе подчертана нуждата да се регистрират законово избраните функционалности и независимостта на членовете на Надзорния съвет при взимане на решения, оповестява Българска телеграфна агенция. 

На същото съвещание за нов ръководител на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт бе определена Мария Минчева, представител на Българска стопанска камара. Съгласно наредбите на Кодекса за обществено обезпечаване председателството на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт е с мандат една година и се предава на ротационен принцип сред трите страни, участващи в него – изпълнителна власт, работодателски организации и синдикати. Като представител на изпълнителната власт на поста заместник-председател на съвета застава Калина Петкова от Министерството на труда и обществената политика, заместник-председател от квотата на синдикатите остава Ася Гонева - Конфедерация на самостоятелните синдикати в България.

Нови представители на страната в Надзорния съвет на Национален осигурителен институт с изключение на обществения министър Ивайло Иванов са и Светозар Василев, основен секретар на Министерството на труда и обществената политика, и Желяз Енев, шеф на дирекция „ Икономическа политика “ в Министерството на стопанската система и промишлеността.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР